SAMLIVSBOK: MF-professor Terje Hegertun ga nylig ut boken «Det trofaste samlivet». Foto: Dan Aksel Jacobsen / Verdum Forlag

Kjære Terje Hegertun, tusen takk!

Vi er skeive som ønsker å stå opp for det monogame samlivet mellom to voksne, både for heterofile og for homofile, lesbiske og bifile. Vi er etterfølgere av Jesus som søker et livslangt samliv med den vi elsker.

Takk, Terje Hegertun, for at du lytter, og at du deler våre ønsker om å bli inkludert på lik linje med heterofile i de menighetene vi har bakgrunn fra.

De siste ukers avisskriverier levner ingen tvil om at noen kristne grupper fortsatt prøver å hevde sin rett til å være de eneste med en riktig forståelse av bibelen. 

Les også
«Det trofaste samlivet» og samtidskulturen – en replikk

Vi setter stor pris på det arbeidet du har gjort og den ydmyke holdningen du har til temaet. Vi skulle ønske flere kristne viste den samme tilnærmingen til denne saken.

Vi er skeive som ønsker å stå opp for det monogame samlivet mellom to voksne, både for heterofile og for homofile, lesbiske og bifile. Vi er etterfølgere av Jesus som søker et livslangt samliv med den vi elsker. Du tar våre erfaringer på alvor, og det er noe vi har savnet innen frikirkeligheten ganske lenge.

Vi håper at boken du har skrevet vil skape rom for flere samtaler.

FORFATTER: Elisabeth Meling, styreleder Skeivt kristent nettverk

Vår bønn er at ledere og pastorer i frikirkelige sammenhenger leser boken, og tar seg tid til å arbeide med de spørsmålene du har arbeidet med. At de lytter til lengselen de av oss som er skeive og kristne bærer på, lytter til livene våre og lytter til troen vår.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi tror og håper at arbeidet ditt, Terje, vil bidra til gode samtaler og dialoger i flere kristne sammenhenger.

Les også
Misjonslege: Homoseksualitetens følger på misjonsmarken

Vi har ikke valgt legningen vår, og vi velger ikke hvem eller hvilket kjønn vi blir tiltrukket til. Vi blir jo ofte møtt med ord som selvfornektelse, lyster og begjær når vi forteller om våre ønsker om å dele livet med den som ser oss på det mest sårbare, den som vi ønsker å stå sammen med i gode og onde dager.

Takk for at du lytter til våre ønsker, uten at det betyr at vi må bli kastet ut av menigheten.

FORFATTER: Joachim Sørensen, nestleder i Skeivt kristent nettverk

Du åpner opp en dør som mange av oss trodde var lukket for alltid. Du menneskeliggjør våre opplevelser og lengsler, i motsetning til de som gjør oss til et teologisk problem.

Vi har mange ganger kjent på frustrasjon over heterofile som så enkelt kan legge en bør på våre skuldre uten at de klarer å forstå hvor vanskelig det hadde vært for dem om de hadde vært underlagt de samme «standardene».

Les også
Det trofaste samlivet og «tidsånden» – en sluttkommentar

Din tilnærming til å inkludere likekjønnede par i de samme idealene som for heterofile, og arbeidet du har gjort i forhold til bibeltekstene er noe som vi håper kan løfte opp en bedre forståelse om hva versene som omtaler sex mellom menn (+ et vers om kvinner) faktisk handler om.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Du menneskeliggjør våre opplevelser og lengsler, i motsetning til de som gjør oss til et teologisk problem.

Vi har også sett forsøk på å ta mannen og ikke saken som du skrev selv, og kanskje er det slik at noen er redde for å gå tom for argumenter – da er det enklere å ty til håpløs retorikk.

Noe av det vanskeligste vi mennesker gjør er å innrømme at vi har tatt feil. Vi håper at flere vil innta en tilsvarende ydmyk tilnærming til temaet som deg, og også ser den menneskelige biten. Ser at vi er Guds barn som tilfeldigvis blir tiltrukket av personer med samme kjønn, og hvis ønske bare er å leve i trofast samliv med den vi elsker.

Les også
Paulus og homoseksualitet

Vi i Skeivt kristent nettverk er veldig takknemlig for at du lytter og tar våre historier på alvor, og for at du har valgt å bruke stemmen din i en sak som betyr så mye for mange av oss.