HISTORIEN: «Hvilken side av historien ønsker vi å være på?» spør Erik Selle (bildet), som er leder av Partiet De Kristne.

Israel et mirakel i moderne tid

Jødenes bidrag til vår felles bedre verden overgår det man skulle forvente sammenlignet med størrelsen på andre folk og nasjoner.

208 jøder og forskere med jødisk bakgrunn har mottatt Nobelpriser mellom 1901 og 2020. Det er 22 prosent av alle prisvinnere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi kan takke jødene for vitenskapelige gjennombrudd som bekjempelse av kopper, penicillin, blodoverføring, meslingvaksine, drikkevaksine for cholera, hepatittvaksine, mammogram og poliovaksinen.

Israel konstituerer det største mirakel i moderne historie. Hvert tiår møter de trusler og kriger som innebærer deres utslettelse og folkemord dersom de taper.

De flyttet til sitt gamle jødiske hjemland mens pogromer fra araberne herjet. Muftien av Jerusalem, som besørget etnisk rensning av jøder i Hebron i 1929, var en nær alliert av Hitler og etablerte 3 muslimske SS-divisjoner i 1943.

Hatet mot jøder og hatet mot Israel er det samme.

Malariabefengte sumpområder har blitt forvandlet til naturreservat, og ørken til oaser. Israel har bygget opp en kunnskaps- og teknologiøkonomi, uten veldige naturresurser og vareeksport å bygge på.

I dag eksporterer de og deler ut kunnskap til menneskehetens beste på fritt grunnlag, og det bringer meg til en liten mirakelhistorie.

Denne historien begynner med en biskop som var indoktrinert med erstatningsteologi fra sin teologiske bakgrunn med presteseminar av vestlig herkomst.

Gjennom sitt møte med kristen-sionisme og kjærlighet til Israel og det jødiske folk, ble hjertet og tanke omvendt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bibelens budskap om Guds kjærlighet og trofasthet til Israel ble åpenbart for han, og ikke lenge etterpå reiste han og familien til Israel og fikk se landet med egne øyne.

Biskopens farsarv var et betydelig men tørt landområde. Ingen drev jordbruk der og ingen produserte mat. I Israel fikk han kunnskap om dryppirrigasjon og vekselproduksjon.

Med ny tro og kunnskap startet han en farm på sin fars arv. I dag er det en blomstrende og grønn oase, og familien har bygget både skole og kirke for lokalsamfunnet.

Biskopens eldste sønn sa opp jobben og ble bonde på full tid. I høst reiser han til Israel på et studieopphold for å lære mer, med alle kostnader dekket av Israel.

Kenya eksporterer i dag frukt, grønnsaker og blomster, basert på israelsk jordbruksteknologi, og i Rwanda og Sør-Sudan får de ren solenergi takket være israelsk teknologi og israelske investeringer.

Afrika får tilgang på ren mat, vann og energi, takket være dette lille landet i Midtøsten som det er så populært å hate.

Dr. Susanna Kokkonen, tidligere direktør ved Yad Vashem i Jerusalem, tok sin doktorgrad på Holocaust-studier. Hun forteller at løgnene og anklagene mot Israel i dag, er helt sammenlignbart med løgnene og anklagene mot jødene på 30-tallet.

Hvilken side av historien ønsker vi å være på?