EVANGELIST: Gjennom nærhet til menneskene og aktørene i Nepal og Kina håper vi at Gud gir vekst til små frø som blir sådd, skriver Heidi Westborg Steel. På bildet ser vi en medarbeider som er både tannlege og evangelist. ILL.FOTO: HIMALPARTNER

Et redskap for Guds kjærlighet

HimalPartner har gjennom hele vår historie opplevd sårbarhet og har måttet forholde oss til at Gud må virke gjennom oss.

Er misjon blitt umoderne? Det er nok noen som er litt bekymret, særlig når vi hører om foreningsdøden i Misjons-Norge. Det er ikke tvil om at det er utfordrende, men vi i HimalPartner tror vi ser at det snur. Misjon er selve eksistensgrunnlaget for Guds kirke på jord. Guds misjon ser bare litt annerledes ut i 2014. Kanskje er det til og med et poeng for Gud at misjon må kjempe for dens berettigelse. Det hjelper oss å holde oss nær Ham og drive misjon slik Gud selv ønsker at vi skal. Da blir vi forhåpentligvis mer som redskap i Hans hånd.

HimalPartner samles til sommerstevne med landsmøte på Birkeland denne uken. HimalPartner har gjennom hele vår historie opplevd sårbarhet og har måttet forholde oss til at Gud må virke gjennom oss. Det har vært vår misjon. Tibetmisjonen har sågar på et tidspunkt i vår historie vært «misjonen uten misjonærer og misjonsmark». Likevel ble det opprinnelige kallet og Guds-nærværet holdt sterkt. Senere kom vi til en tid da man kanskje lurte på om vannkraft og diakonalt arbeid virkelig kunne være misjon. I dag ser vi at de frø som ble sådd ikke bare hjalp mange mennesker, men bidro også til at kirken i Nepal i dag teller en million.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Landsmøtet samles i år for å vedta en strategi for en ny periode. I lys av vår historie, er en av de viktige satsningene fremover at vi vil holde fast på kallet til tibetanerne. Arbeidet i Kina er krevende, og vi ønsker å forplikte oss selv på at dette arbeidet må gå først. Vi gleder oss over at det i den siste tiden er kommet til to tibetanske menigheter i henholdsvis India og Nepal. Men HimalPartners primære rolle er som alltid, parallelt med dette, å fortsette å bygge kompetanse og bidra til bedre levekår for folk.

Vårt misjonsarbeid er å gjøre som i 1. Kor 3; våre lokale samarbeidspartnere sår, vi bidrar med vann og Gud gir vekst. Dette gjelder formidlingsoppgaven vi har og det gjelder utviklingsarbeidet vårt. Vi tror på å støtte små aktører og hjelpe dem med å vokse og bli store planter som kan bidra positivt til sine land, organisasjoner og kirker. Vår satsning går hovedsakelig på to områder; å støtte entreprenører og næringsaktører – og støtte arbeid innen mental helse.

Jørn Lemvik i Digni spurte i Dagen 11. juli hva som var den vanligste dødsårsaken for nepalske kvinner mellom 15 og 49 år. Svaret er selvmord! Han sier: «kvinner orker rett og slett ikke mer.» 400 millioner mennesker lever med psykiske lidelser i verden. 80 prosent av dem bor i lav- og mellominntektsland. Likevel brukes kun 1 prosent av helsebudsjettene i afrikanske og asiatiske land på tilbud innen mental helse. Her er det et gap som må fylles! Dette er rett og slett en glemt krise! HimalPartner oppdaget små lokale aktører som engasjerer seg på grasrota, men det finnes ikke midler internasjonalt til slikt arbeid. Vi har fått lov å være med å så et frø for å øke denne forståelsen i Norge og i Nepal. Vi støtter noen fantastiske initiativtaker i Nepal som brenner for mor/barns psykisk helse, for de med psykisk lidelser på gata, for sjelesorg i kirkene, for funksjonshemmedes psykiske helse, for å redusere stigmatisering og for den psykiske helsen til de som er blitt solgt i menneskehandel.

Gjennom nærhet til menneskene og aktørene i Nepal og Kina håper vi at Gud gir vekst til små frø som blir sådd.

Ler også: Fremmer mental helse etter blodig borgerkrig.

Les også
Til Nepal på fire hjul
Les også
Flere misjonsforeninger
Les også
Fremmer mental helse etter blodig borgerkrigHimalPartner