For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ SOMMERKAMPANJE 1 krone, ut august Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Synspunkt

HALLDORF: En kristent forankret politikk trenger ikke å være splittende, men er tvert imot en fellesskapspolitikk, skriver Joel Halldorf. Til daglig er han kirkehistoriker og kulturkommentator.

Er den kristne etikken relevant?

Jeg tror at den beste tiden for en politikk basert på kristen etikk er nå. Den må fornyes, men hvis det skjer, kan en politikk med røtter i det kristne livssynet svare på nettopp spørsmålene som vi som samfunn strever med i dag.

Publisert Sist oppdatert

KrF slikker sårene etter det svakeste valgresultatet siden 1945 og tapet av partileder Kjell Ingolf Ropstad som nettopp har trukket seg. Samtidig ser de tyske kristendemokratene ut å miste forbundskansleren etter mer enn femten år i regjering.

Er dette et tegn på at en politikk tydelig forankret i kristen etikk har utspilt sin rolle? At det ikke lenger er aktuelt i et stadig mer sekularisert Europa?

Mange har hevdet at koblingen mellom religion og politikk bør kuttes fullstendig i moderne demokratier. Religion, sier de, handler om det åndelige livet, mens spørsmål om hvordan staten skal styres, bør diskuteres på et strengt vitenskapelig grunnlag. I tillegg, hevder noen, risikerer religiøse argumenter å skape splittelse i pluralistiske samfunn.

Powered by Labrador CMS