For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ SOMMERKAMPANJE 1 krone, ut august Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Synspunkt

UENIGHET: I en nylig konvertittsak trodde UNE en iransk kvinne i at hun var blitt kristen, men de mente hun trygt kunne vende hjem igjen. Borgarting lagmannsrett så derimot annerledes på saken, og konkluderte med at kvinnen må gis opphold fordi det vil være farlig å sende henne tilbake til hjemlandet, skriver KrF-representanten.

Det handler om trosidentitet

Når konvertitter selv kan møte i nemnd vil vedtaket bli riktigere enn om det er nemndleder som alene skal fatte vedtaket på grunnlag av tidligere søknader.

Publisert Sist oppdatert

I Norge står religionsfriheten sterkt, det gjør den ikke i alle land. Det å skifte tro etter en flukt fra hjemlandet eller under en flukt fra hjemlandet er ikke så uvanlig. For kriser, de bringer oss nærmere Gud. Det vet jeg alt om.

Det å bli returnert til hjemlandet etter flere år der du har fått leve ut din trosidentitet som konvertitt i Norge fordi du ikke blir trodd på din konvertering og den forfølgelsesfaren som venter ved retur har resultert i både tortur og fengsel for mange konvertitter.

Det har i lang tid vist seg å være utfordringer knyttet til Norges rettspraksis når det kommer til hva som legges tilgrunn for troverdighetsvurderingen ved konvertering hos klageinstansen Utlendingsnemnda (UNE).

Powered by Labrador CMS