BOIKOTT: MIFF vil oppmuntre al
...
BOIKOTT: MIFF vil oppmuntre alle Dagens lesere til å boikotte årets Operasjon Dagsverk. Ikke gi jobb til skoleungdommer som skal jobbe til inntekt for prosjektet, og pass på at flest mulig barn, barnebarn og venners barn ikke deltar, skriver Conrad Myrland. Foto: Illustrasjonsfoto: Oded Balilty, AP Photo/NTB scanpix
Operasjon Dagsverk blir verre enn du forestiller deg
Del
Norske skoleelever må ikke la seg lure til høsten.

I min Israelkommentar i juni skrev jeg om hvordan Operasjon Dagsverk (OD) 1. november vil bli en storstilt anti-israelsk kampanje. Siden den gang har det kommet en rekke nye fakta på bordet som bekrefter dette. Det siste, og kanskje mest skremmende, kom i forrige uke – da skoleeleven Erwin Teigen (18) fra Nordland fortalte hvordan han hadde opplevd planlegging av årets OD-dag i fylket.

– På dette seminaret har vi fått hørt foredragene vi skal holde rundt omkring i norske skoler. Disse foredragene holder en skummel undertone av antisemittisme og antisionisme. Hamas og deres handlinger nevnes omtrent ikke, mens Israel beskyldes for å drive apartheid, rasisme og de kritiseres for å ønske å være en jødisk stat, skrev Teigen i et Facebook-innlegg.

Etter at MIFF satte kritisk søkelys på OD før sommeren, hevder ODs talspersoner og bistandspartner KFUK-KFUM Global at palestinske ungdommer ikke skal bli opplært i boikott av Israel. MIFF vil bare påpeke at alle de tre palestinske mottakerorganisasjonene arbeider for boikott, og prosjektsøknaden røper at dette sannsynligvis var del av de opprinnelige planene.

I søknaden heter det at deltakende palestinske ungdommer «vil bli gjort kjent med og involvert i eksisterende ikke-voldelige påvirkningskampanjer på lokalt og nasjonalt nivå, inkludert Olive Tree Campaign og Free Palestine Campaign, fredelige streiker og demonstrasjoner mot den israelske okkupasjonen og urettferdigheter». Free Palestine-kampanjen har et prinsippdokument som ligger på KFUK-KFUM Globals nettside, og det er nettopp her det fremkommer at organisasjonen går inn for «bred økonomisk boikott for å få Israel til å avslutte okkupasjonen».

I oktober 2018 skal YWCA Palestine, en av mottakerne av ODs penger, arrangere en ungdomskonferanse i Ramallah. På presentasjonssiden viser arrangørene et bilde av smilende ansikter foran et kart hvor Israel er borte. Den arabiske teksten på kartet er ord som «frihet», «fred» og «aksjon». Alt tyder på at freden de ser for seg kommer når hele landområdet blir fri fra Israels nærvær. Det er en slik framtid deres aksjoner retter seg mot, skrev MIFF i juni.

Som for å gi en endelig bekreftelse, har OD i august publisert en kort film hvor en ung palestinsk jente snakker om «fred». OD presenterer henne som «Jana». Det virker alt så fint og så uskyldig. Sjekker du Janas Facebook–og Twitter-kontoer vil du forstå hvorfor OD ikke har tatt med etternavnet hennes. Årsaken er at hun heter Janna Jihad. Hun kommer fra en klan i landsbyen Nabi Saleh på Vestbredden med en historie av terror, vold og ekstreme ytringer (se miff.no). Janna Jihad sa nylig at «okkupasjonen av Palestina» har vart i «70 år». MIFF har vist en rekke eksempler på at Janna Jihad ser på hele Israel som okkupert.

Hvis OD ikke skal handle om boikott av Israel, hvorfor promoterer OD da en ung palestinsk stemme som kjemper for boikott? Hvis KFUK-KFUM Global og OD sier at de anerkjenner Israels rett til å eksistere, hvorfor løfter de da fram en jente som leder folkemengden i ropet «Fra elven til havet vil Palestina bli fri!»? Janna Jihad bærer sitt navn med rette. Hun er ikke bare ODs «Jana» som snakker om fred. Hennes krig slutter ikke før verdens eneste jødiske stat er borte og erstattet med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Norske skoleelever må ikke la seg lure til høsten. Janna Jihad snakker fint i ODs film om «å frigjøre verden». Men det er ikke bare sin egen landsby hun vil «frigjøre» fra israelske soldater. Hun vil «frigjøre» verden fra å ha en jødisk stat. Janna Jihad er del av en aktivistisk og voldelig klan, og et velsmurt medianettverk.

Erwin Teigen har trukket den rette konklusjonen om årets OD. Selv om han satt i lokal planleggingskomité, har han valgt å trekke seg. «Hvorfor skal ikke jødene få ha sin egen stat, på lik linje som de utallige muslimske statene rundt seg? Som de utallige kristne statene rundt om i verden? Er ikke jødene like mye verdt som muslimer og kristne?» skriver han.

MIFF vil oppmuntre alle Dagens lesere til å boikotte årets OD. Ikke gi jobb til skoleungdommer som skal jobbe til inntekt for prosjektet, og pass på at flest mulig barn, barnebarn og venners barn ikke deltar.

operasjon dagsverk,conrad myrland,israelkommentar,med israel for fred,miff,erwin teigen,hamas,antisemittisme,antisionisme,kfuk-kfum tt,olive tree campaign,free palestine,kampanje,boikott,ywca,od,nabih saleh,media,kristne,inntekt,innsamling