Bildet viser de fire første kandidatene på KrFs valgliste ved stortingsvalget i Akershus neste år: Ingunn E. Ulfsten, Gjerdrum (1), Astrid-Therese Theisen, Bærum (4), Torleiv O. Rognum, Asker (2) og Lars Salvesen, Eidsvoll (3). Foto: KrF

Barn trenger politiske ambassadører

I Akershus bor det 7000 flere barn enn i Oslo. Vi er altså det fylket i landet der flest barn vokser opp. Det krever politikere som forstår barns behov, taler barna sak og utøver det i praktisk politikk.

Unge par som har barn - eller får barn - bosetter seg gjerne i Akershus fylke. Det kan skyldes boligpriser, kort vei inn til arbeidsplasser i Oslo - eller rett og slett at mange vurderer at Akershus er et godt fylke å vokse opp i. Det er ikke tilfeldig at det er blitt slik. Og det er ikke tilfeldig, eller selvsagt, at dette vil fortsette. Det krever kloke politiske planer og handlinger på kommune-, fylkes- og riksplan.

De minste barna

Jeg har opplevd flere ganger at politikere av en helt annen farge enn KrF, der partiet de representerer i utgangspunktet er imot eller skeptisk til kontantstøtten, har kommet til meg og sagt: «Du, vi opplevde at ungen vår var litt for liten til å begynne i barnehagen når han var ett år, så vi tok kontantstøtte noen måneder».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er jo nettopp denne valgfriheten vi i KrF er for! At man kan vurdere sitt eget barn og sin familiesituasjon – og finne egne, gode løsninger når barnet fortsatt er veldig lite.

Utfordringer med integrering, kan aldri bli et argument for å fjerne en ordning som så mange familier i hele landet benytter seg av noen måneder eller år av et lite barns liv. Da må vi heller supplere med andre tiltak.

Kvalitetsreform i barnehagen

I dag velger de aller fleste barnehage for barna sine. Derfor må barnehagene ikke bare være en oppbevaringsplass, men et godt sted å være. Det er heldigvis mange gode barnehager i fylket vårt. Foreldre må kjenne seg helt trygge når de sender barnet sitt i barnehage – et sted der barndommens egenverdi og barns frie lek er ivaretatt.

KrF mener det aller viktigste for kvalitet i barnehagen er nok voksne og nok barnehagelærere. Derfor er jobb nr. 1 i barnehagesektoren en innføring av bemanningsnorm og barnehagelærernorm.

To lærere i småskolen

Skolepolitikk er et av de områdene som engasjerer velgere mest – og med rette. Her legges mye av grunnlaget for voksenlivet og arbeidslivet. Her skal barnet dannes og utdannes. Som KrFs tidligere utdanningsminister Jon Lilletun brukte å sitere: «skolen skal skape gagns menneske».

Derfor har kampen for to lærere i hver klasse fra 1. – 4. trinn vært noe av det viktigste for KrF i denne stortingsperioden. Dette har ført til konkrete bevilgninger over statsbudsjettene som har kommet alle kommuner i Akershus til gode. Men det er fortsatt ikke nok bevilgninger til at dette er gjennomført i alle klasser. Det er en forutsetning for KrF at dette nå følges videre opp i statsbudsjettet som legges fram denne uken.

Ambassadør for barna

Vi er opptatt av alle aspekter av barn og unges liv: Trygge skoleveier, nok helsesøstre, hindre vold mot barn, barn og unges psykiske helse, barnevern, kultur, idrett og frivillighet, gode bolig- og nærmiljøer. Jeg vil være en politiker som forstår barns behov, taler barnas sak og utøver det i praktisk politikk.

Les også
Gi makta tilbake til lærerne
Les også
– Først kristen, så nordmann
Les også
Høyre advarer om skattesjokk fra Ap
Les også
Derfor trenger vi Partiet De Kristne
Les også
MDG inviterer V, KrF og Ap til samarbeid