Bortkastede stemmer

Kris­tent Sam­lings­par­ti har i 20 år opp­levd slike re­sul­ta­ter, og har på en eller annen merk­ver­dig måte hver gang klart å fram­stil­le det som de er på frem­marsj og of­fen­si­ven. De Krist­ne kan selv­sagt velge det samme selv­be­dra­get, og på den måten innta rol­len som po­li­tisk klovn.

Med mel­lom 16.000 og 17.000 stem­mer og en opp­slut­ning på 0,6 pro­sent gjor­de par­ti­et De Krist­ne et bedre valg enn mange reg­net med.

Men med tanke på den re­to­rik­ken de har brukt i valg­kam­pen, der de både skul­le på Stor­tin­get og i re­gje­ring, der de skul­le feie KrF av banen og der de var «den enes­te ga­ran­tis­ten» for en bor­ger­lig fler­talls­re­gje­ring, må valg­re­sul­ta­tet være en solid ned­tur.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om man på mik­ro­fon­sta­tiv­ka­na­len Vi­sjon Norge for­søk­te å fram­stil­le valg­re­sul­ta­tet som «godt», står fak­tum fast: Disse stem­me­ne har ikke bi­dratt med noe som helst po­si­tivt når det gjel­der å på­vir­ke sam­funns­ut­vik­lin­gen.

Om de har bi­dratt til å svek­ke dem, vil kan­skje en nær­me­re ana­ly­se av valg­re­sul­ta­tet for ek­sem­pel­vis KrF vise. I beste fall er disse stem­me­ne bort­kas­tet.

Det er selv­sagt ikke slik at man kan legge alle stem­me­ne til De Krist­ne til KrFs stem­mer og si at «så mange kunne KrF fått».

Tro­lig har de hen­tet noen tusen stem­mer fra Kris­tent Sam­lings­par­ti, som endte opp med om lag 1600 stem­mer og 0,1 pro­sent. Ved for­ri­ge valg fikk dette par­ti­et i un­der­kant av fem tusen stem­mer.

Jeg kan ikke for­stå annet enn at le­del­sen i De Krist­ne står over­for en for­mi­da­bel pe­da­go­gisk ut­ford­ring når man skal for­kla­re - for ikke å si bort­for­kla­re - over­for sine med­lem­mer og vel­ge­re at re­sul­ta­tet ble som det ble.

En opp­slut­ning på pluss/minus en halv pro­sent, er ikke et «godt» valg­re­sul­tat, men et elen­dig re­sul­tat.

Kris­tent Sam­lings­par­ti har i 20 år opp­levd slike re­sul­ta­ter, og har på en eller annen merk­ver­dig måte hver gang klart å fram­stil­le det som de er på frem­marsj og of­fen­si­ven.

De Krist­ne kan selv­sagt velge det samme selv­be­dra­get, og på den måten innta rol­len som po­li­tisk klovn. Det får være opp til dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(PS! For å unngå at noen av par­ti­ets apo­lo­ge­ter i neste om­gang vil gjøre den tab­ben å ar­gu­men­te­re med at KrF «bare» fikk ti tusen stem­mer førs­te gang de stil­te til valg, min­ner jeg om at det fikk de i ett fylke! DS)

De Kristne Nils-Petter Enstad Rykene

Les også
De Kristne og valgetErik Selle
Les også
Langt fra målet for De KristneDe Kristne