TERRORTRUSSEL: Shoaib Sultan, rådgiver i Antirasistisk Senter skriver debattinnlegg om terrortrusselen fra ekstreme islamistiske grupper fra Syria. Foto: Berit Roald / NTB SCANPIX

– Norske muslimer skal ikke føle seg som de anklagede

– Gå aktivt inn for å inkludere norske muslimer som en del av «oss» og ikke frys dem ut som et fremmed «dem». Det er all grunn til å tro at vi vil lykkes med dette, skriver Shoaib Sultan.

Noen spredde tanker rundt dette medterrortrusselen mot Norge

Jeg har snakket med mange norske muslimer som sier at de skjønte på en helt annen måte etter terrorangrepene 22. juli 2011 at de var en del av det norske samfunnet. At det som skjer med Norge skjer med oss, at det er vårt land på godt og vondt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå er det på nytt kommet frem trusler mot Norge kan PST fortelle, fra miljøer iSyria. Jeg håper vi snart får vite litt mer om hva som ligger bak, for så diffust som dette er uttrykt så langt er det fare for at vi kan se nettopp det justisministeren advarer mot, at det skapes spenninger mellom befolkningsgrupper og mot minoriteter.

Les også:Bevepnet politi mobiliserer etter terrortrussel

Norske muslimer skal ikke føle seg som de anklagede i denne saken, men de opplever seg nok heller som truet på lik linje med andre nordmenn, og at vi er oppmerksomme og aktsomme på lik linje med samfunnet forøvrig. At samfunnet skjønner dette, og aktivt går inn for å inkludere norske muslimer som en del av "oss" og ikke fryser dem ut som et fremmed "dem". Det er all grunn til å tro at vi vil lykkes med dette.

Les mer omShoaib Sultan

Et av terroristenes fremste mål er jo nettopp å så frykt, og skape mistillit, det er utrolig viktig at vi, muslimer og ikke-muslimer i det norske samfunnet, motarbeider dem og hindrer dem i å nå sitt mål.