- Jeg ble tvangsskilt

Jeg vil gjerne ha synspunkter fra varme Guds barn som ikke bruker Bibelen til å slå folk i hodet med, men som har erfaring med menneskeliv som ikke er helt strømlinjeformet, gjerne noen med erfaring fra sjelesorgarbeid, skriver innsenderen.

Jeg har abon­nert på Dagen i mange år, og det meste er jeg enig i og kan skri­ve under på - også mange av le­ser­bre­ve­ne.

Det er mange som er opp­tatt av ek­te­skap, skils­mis­se og gjen­gif­te, og det er selv­føl­ge­lig ikke rart da det an­rø­rer mange. Når det gjel­der ak­ku­rat det, så vet jeg at bil­det ikke all­tid er svart/hvitt, det er mange fa­set­ter i et men­neske­liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg vil for­tel­le litt om mitt liv og be­ly­se det fra mitt stå­sted. Da jeg var ung, drøm­te jeg som de fles­te andre om et godt liv, strøm­linje­for­met, med en mann som els­ket meg - og barn. Jeg tok imot Jesus gans­ke tid­lig, og siden da har jeg vært en kris­ten og trygg på at jeg all­tid fikk ta del i nåden - og med en bønn om å leve etter Hans vilje.

I sin tid for­els­ket jeg meg i en enke­mann med små barn. Jeg snak­ket med Gud om at det måtte legge seg til rette om dette var rik­tig for meg.

Det gjor­de det, vi gif­tet oss, kjøp­te hus og etab­ler­te oss, og det så lyst ut. Årene gikk fort med hus, barn,jobb, fa­mi­lie og ven­ner i til­legg til at vi var med i kris­tent ar­beid og møter.

Vi hadde det gjen­nom­snitt­lig greit, og selv om jeg aldri fikk noen for­sik­rin­ger om å være els­ket av min mann, så trod­de jeg at han var glad i meg. Det in­ti­me sam­li­vet var godt, det var vik­tig for oss begge.

Dagen kom da barna en­de­lig var voks­ne, de flyt­tet ut for å etab­le­re seg, og min mann og jeg ble alene. Da kom sjok­ket: han hadde fun­net en annen og ville skil­les, han hadde egent­lig aldri vært glad i meg.

Grun­nen til at han gif­tet seg med meg var at han var i akutt krise, alene med små barn, og måtte ha noen til å ta seg av fa­mi­li­en sin. Jeg var vok­sen, an­svar­lig og pas­set bra til opp­ga­ven.

Dette var for­fer­de­lig for meg, jeg for­svant i et svart hull, og det føl­tes som jeg gikk ved siden av meg selv i lang tid. Jeg nek­tet å skri­ve under både se­pa­ra­sjons­pa­pir og skils­misse­pa­pir. Skilt ble vi li­ke­vel - i Norge får man skils­mis­se etter ett år selv om den ene par­ten nek­ter.

Og jeg vil si at jeg ikke har skilt meg, jeg ble tvangs­skilt. I tiden som fulg­te fikk jeg vel­dig god hjelp av ven­ner, fa­mi­lie og kol­le­ger, og jeg kom opp til over­fla­ten igjen etter hvert. Livet ble igjen bruk­bart, og jeg var ikke bit­ter på ver­ken Gud eller men­nes­ker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå er dette mange år siden, og når jeg nå ser til­ba­ke på hvor­dan livet mitt ble, så tror jeg at Gud har stått bak hele tiden.

Han ville at jeg skul­le gifte meg og ta meg av barna og fa­mi­li­en. Han hadde ikke om­sorg bare for meg, men for de mor­løse barna også. Kan­skje Han valg­te meg til den opp­ga­ven fordi Han viss­te at jeg ville komme meg over den store kri­sen med hode og helse i be­hold, jeg tror det, og at Han ga meg styr­ke til ak­ku­rat det.

Gud kjen­ner alle sine barn bedre enn de kjen­ner seg selv. Slik kjen­ner Han meg også, og Han vet at jeg sav­ner en mann, jeg sav­ner in­ti­mi­tet, kjær­lig­het, sex og sam­liv - å ha en å dele hver­da­ger og høy­ti­der sam­men med.

På en måte føler jeg meg snytt for det. Kan­skje er det ikke helt stue­rent å si slike ting i Dagen, men når jeg snak­ker med Jesus om det, så er det vel ikke verre å nevne det her.

For en tid til­ba­ke møtte jeg en mann jeg ble godt kjent med. Vi har vært mye sam­men og tri­ves vel­dig godt i hver­and­res sel­skap. Helst vil vi være sam­men hele tiden, og hadde jeg vært ung, ville jeg kalt det en kraf­tig for­els­kel­se.

Og nå kom­mer det: Jeg vil gjer­ne ha syns­punk­ter fra varme Guds barn som ikke bru­ker Bi­be­len til å slå folk i hodet med, men som har er­fa­ring med men­neske­liv som ikke er helt strøm­linje­for­met, gjer­ne noen med er­fa­ring fra sjele­s­or­gar­beid.

Jeg vet hva det står i min Bibel, men jeg fin­ner ikke at gjen­gif­te er helt ute­luk­ket.

Gjengifte Kvinne

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Attgifte i den kristne forsamlinga
Les også
- Det kristne fellesskapet er for tilgitte syndere
Les også
- En seremonimester uten ryggrad