KUNSTSKATT: Bildene på panelene viser blant annet en løve som angriper en hjort. Det symboliserer krig. Det er også to gaseller som symboliserer fred.

Historisk mosaikkgulv avduket i Jeriko

Et av de største mosaikkgulvene i verden ble vist fram av palestinske myndigheter torsdag etter omfattende restaurering.

Hisham-palasset er fra det åttende århundre, oppført under det umajjadiske dynastiet. Det regnes for å være blant de viktigste islamske monumentene i området.

Det lå bortgjemt i århundrer, men ble gjenoppdaget på 1800-tallet og utforsket på 1930-tallet. Det var da mosaikkgulvet også ble avdekket under et tykt dekke av jord og støv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et av de største mosaikkgulvene i verden ble vist fram torsdag av palestinske myndigheter. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB

Men restaureringen begynte først for fem år siden, og palasset ble stengt for besøkende.

Gulvet etterligner et fint teppe, og dekker 836 kvadratmeter. Det består av mer enn fem millioner steinbiter fra området. Restaureringen kostet rundt 100 millioner kroner og ble finansiert av Japan.

Palasset ligger i byen Jeriko på Vestbredden.

Et av de største mosaikkgulvene i verden ble vist fram torsdag av palestinske myndigheter. Gulvet etterligner et stort teppe. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB
Hisham-palasset, er fra det åttende århundre, oppført under det umajjadiske dynastiet. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB
Et av de største mosaikkgulvene i verden ble vist fram torsdag av palestinske myndigheter. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB