NORDISK BRORSKAP: Under lederkonferansen til den norskepinsebevegelsen, Led, i februar 2020 møttes de fem nordiske pinselederne for å forme fellesskapet «Pentecostal Nordic Fellowship». Fra venstre: Aron Hinriksson (Island), Dan S. Jacobi (Danmark), Daniel Alm (Sverige), Øystein Gjerme (Norge) og Mika Yrjölä (Finland).

Pinseledere advarer mot konspirasjonsteorier og profetier knyttet til covid-19

I en felles uttalelse anbefaler de fem nasjonale pinselederne i Norden å følge myndighetenes råd.

Vi er midt i en pandemi som fører til et enormt press både på enkeltmennesker og samfunn. Over hele verden har svært mange gått bort, eller lidd store tap, som et resultat av viruset og dets konsekvenser. Som kirkeledere og pinseforkynnere ønsker vi å oppmuntre alle til å holde ut i denne perioden, samt å ha en sunn holdning i møtet med dette viruset.

Vi må være åndelig våkne - og stille spørsmålstegn med åpenbaringer, profetier og konspirasjonsteorier som kun fører til frykt og isolasjon. Vi trenger heller troende nå som deler de gode nyhetene og trøster de slitne. Gud er med oss i koronatiden. Vi setter vårt håp til Ham som er den samme i går, i dag og for alltid. Jesus Kristus er til stede både i fortiden og fremtiden. Han vet alt, og vi kan stole på Ham og trenger ikke bli grepet av frykt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Deler av det pinse-karismatiske kirkelandskapet må ta selvkritikk på bruken av profetier og konspirasjonsteorier. Det var ingen profetiske stemmer som forutså at viruset skulle komme. Derfor bør de profetene som nå bruker mye energi på å skremme mennesker med konsekvensene av viruset og advarsler mot å motta vaksine, være mer forsiktige. Kirken og verden trenger profetiske røster, men ikke «Youtube-profeter» som ikke står ansvarlig overfor noen.

Derfor ber vi pinsemenighetene i de nordiske landene om å være i bønn og agere basert på kjærlighet til vår neste, ikke basert på frykt. Det er helt uproblematisk å be og samtidig lytte til rådene fra helsemyndighetene. De politiske lederne våre kjemper ikke imot kirkene, de kjemper imot viruset.

For oss fem betyr det at i vil følge rådene fra helsemyndighetene i våre respektive land. Vi vil holde avstand så lenge det er behov for det og ta COVID-19-vaksinen når det er vår tur i køen. Vi vil samtidig forbli i bønn, være våkne i vårt kall og ha omsorg for mennesker rundt oss.