For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Jon Sørensen, Pinsemenigheten HÅP, Ål i Hallingdal
LEDER: Jon Sørensen, Pinsemenigheten HÅP, Ål i Hallingdal

Pinsekirken var først ute med å servere kebab i bygda

Pinsevennene i Ål i Hallingdal måtte kjempe lenge for å vinne tillit i bygda. Da de startet ungdomsklubb med Jesus og kebab på menyen, ble pinsekirken HÅP en merkevare i lokalsamfunnet.

Publisert

– Alle snakket om det. HÅP ble et merkenavn, sier leder for pinsekirkens lokale lederråd, Jon Sørensen med et smil. 

Sørensen er imidlertid fullt klar over at det er mer enn kebab og menighetens ungdomsklubb, som så dagens lys i 1999, som er årsaken til at pinsemenigheten kunne feire 80 års jubileum i helgen som en livsfrisk og ungdommelig kirke.

Helt tilbake i 1912 kom de første pinsevenner til bygda og opplevde at lokalbefolkningen hadde mange fordommer og mye skepsis til disse «frie» kristne. Det fulgte noen tøffe år med kamp for at pinsevennene skulle bli anerkjent i bygda.

Powered by Labrador CMS