NY ANKLAGE: Tidligere Hillsong-pastor Carl Lentz har blitt anklaget for seksuelt misbruk av familiens hushjelp, Leona Kimes, nå medpastor i Hillsong, Boston. Foto: Bebeto Matthews

Nye anklager mot tidligere Hillsong-pastor

Påstander om sexmisbruk fra Carl Lentzs tidligere barnepike setter igjen søkelys på Hillsong-kulturen.

Påstandene, som tidligere pastor i Hillsong i New York Carl Lentz benekter, er det siste kapitlet i en skandale som har forårsaket uro i det globale kirkenettverket.

– En tidligere Hillsong NYC-ansatt har nå framsatt påstander om at kirkens tidligere pastor Carl Lentz, utsatte henne for «mobbing, maktmisbruk og seksuelt misbruk» i løpet av sju år da hun jobbet som barnepike hjemme hos Lentz.

Skamfull.

«Jeg følte meg fanget og brakt til taushet. Jeg ble også så skamfull, og jeg ble bedt om å ikke si noe eller fortelle noen,» skrev Leona Kimes (37) til nyhetsbyrået Religion News Service (RNS) i forrige uke.

I en uttalelse publisert på Medium mandag hevdet Kimes, nå medpastor i Hillsong i Boston, at Lentz misbrukte henne seksuelt ved flere anledninger. «Jeg ble fysisk krenket av hans uønskede og gjentatte seksuelle berøring», sa Kimes i uttalelsen.

Les også
Brian Houston snakker ut om Hillsong-skandalene

Benekter påstandene.

En juridisk representant for Carl og hans kone, Laura Lentz, som svarte på Kimes påstander, uttalte til RNS at Lentz «benekter påstandene på det sterkeste, og i tillegg til det har de ugjendrivelige bevis for at hendelsene ikke skjedde slik de blir beskrevet.»

Lentz (42), som hadde etablert Hillsongs Manhattan sammen med Houstons sønn Joel, ble sparket i november for «moralsk svikt» og innrømmet å ha vært utro mot sin kone. Like etter åpnet Ranin Karim, en smykkedesigner i Brooklyn, opp om forholdet til Lentz i «Good Morning America.» Brian Houston har senere antydet at forholdet ikke var Lentz eneste overtredelse.

Kimes har uttalt at hun anklaget seg selv for den påståtte seksuelle aktiviteten. «Jeg forlot kirken på søndag full av skam etter å ha hørt hans preken. Jeg tenkte at det hele var min feil, bare for å få en flom av meldinger fra ham samme ettermiddag.»

Tok ansvaret.

I 2017, sa Kimes, satte Lentz seg ned med henne igjen for å takle situasjonen. Denne gangen, ifølge Kimes, «tok han det fulle ansvaret for å ha utnytte meg og sette meg i en situasjon som var så vanskelig for meg.»

Lentz hadde vurdert å tilstå overfor ledere, men «etter å ha snakket med sin kone,» bestemte de seg for at det ikke var nødvendig, ifølge Kimes. De fortalte henne at de ville sette tydeligere grenser.

Kimes sa at hun begynte å jobbe som barnepike og husholderske hos Lentz-familien I 2011, og tilbrakte hele 19 timer om dagen hjemme hos dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ny Hillsong-pastor trekker seg

Ikke et trygt sted.

Kimes sa at hun var redd for å si fra til noen til høyere opp i Hillsong-systemet. «Det virket som om pastoren min hadde sørget for at det var stor avstand mellom ham og enhver form for ansvarlighet. Vi vokste så raskt som kirke at vi ikke egentlig hadde de systemene som skal beskytte mot situasjoner som denne – menneskelige ressurser, varslingsmottak eller noen form for 'trygt sted' for å dele bekymringer,» sa Kimes i sin uttalelse.

Hun fortalte både mannen sin og Hillsong-ledelsen om saken samme kveld som hun fant ut at Lentz hadde blitt sparket fra kirken i november. «Da var jeg trygg,» sa hun.

I en uttalelse om Leona Kimes påstander, levert til RNS på fredag, nå også publisert på deres nettside, sa Bobby og Brian Houstons at «å høre Leona Kimes 'opplevelse var veldig urovekkende» og at de «berømmer henne for motet og har forsikret henne om vår største medfølelse i deres (familiens) reise videre.»

Å høre Leona Kimes opplevelse var veldig urovekkende
Bobby og Brian Houston, hovedpastorer i Hillsong Church

«Som en lokal kirke i Kristi globale menighet, vil vi bruke denne muligheten til å vokse i det som er et økende samfunnsproblem,» uttaler Houstons.

Møtt med medfølelse.

Kimes sa at hun har blitt «møtt med medfølelse, spesielt av Brian og Bobbie Houston,» siden hun sto fram, og Brian Houston sa at hennes erfaring «vil være sentral i våre prosesser.»

Kimes har uttalt til RNS at det ikke har vært en forventning hos henne om å være involvert i å utvikle disse prosessene, men «jeg har blitt ønsket velkommen til å komme med innspill hvis jeg ønsker det.»

«Selv med alt jeg har vært igjennom, elsker jeg fortsatt kirken. Hillsong er min kirke, og jeg vil forbli i staben og jobbe mot en sterkere fremtid» sa Kimes til RNS.