Foto: Privat

Minneord etter Gerd Kjeldsen

Menighetsmusikeren Gerd Kjeldsen er død, 87 år gammel.

Hun ble født 14. mai 1934 i Oslo og vokste opp i en «frelst» bygård på Schous plass på tjukkeste Grünerløkka. Allerede som barn lærte hun å spille piano. Hun var født inn i en musikalsk familie hvor alle sang og spilte. Morfaren var hennes første pianolærer og etter hvert ble hun elev hos Elina Hakø.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra hun var 15 år satt hun på pianokrakken i menigheten Gilead. Hun ble derfor også født inn i et menighetsliv hvor hun pustet inn sterke inntrykk fra hun var ganske ung. Alt hun opplevde, kom tilbake som musikk. Sitt siste spilleoppdrag hadde hun på T12-samlingen i Filadelfiakirken i Oslo torsdag 17. februar i år. Det blir en sammenhengende tjeneste på mer enn 70 år.

I Filadelfiakirken huskes hun som pianist i Strengemusikken. Det var i den perioden at 100 sangere, ledet av Daniel Strøm, fylte øvre plattform. I de senere år fungerte hun som fast pianist på T12 og på Dagsenteret.

Gerd Kjeldsen huskes også som medlem av Evangelietersetten på 70-tallet. Sammen med Hjørdis Walther og Marit Hansrud spilte de inn en rekke plater på selskapet Klango. I løpet av de siste ti årene har hun vært med og satt musikk til programmer om Lina Sandell, Aage Samuelsen og Einar Ekberg med utallige arrangementer i østlandsområdet.

Gerd traff sin Kjell da hun var 16 år, og i 1955 giftet de seg og de fikk 51 gode år sammen. Etter at Kjell døde, tok Gerd et valg om ikke å sette seg ned, men å fortsette i den samme retningen og den samme tjenesten i menigheten. All tjeneste som musiker i menigheten var frivillig og uten godtgjørelse. Men hun hadde også en karriere som yrkeskvinne.

Gerd jobbet først i Trygdekontoret (NAV), deretter i Andresens Bank, i Det Beste, i Hakon-gruppen og i Salemkirken. Men det var musikken som var hennes liv og det var pianoet som var hennes instrument.

Gerd Kjeldsen var et ja-menneske. Hun tok tjenesten hun hadde fått av Gud på aller største alvor. Hun var alltid godt forberedt og hun var dyktig. Ikke rart at hun var ettertraktet og etterspurt som pianist og akkompagnatør. Hun var varm, godhjertet, positiv og kreativ. Hun hadde et uuslitelig engasjement.

Gerd slet med mye smerter den siste tiden. Likevel kom det overraskende når hun ble akutt syk og ble lagt inn på sykehus for en drøy måned siden.

Avslutningen kom brått, og på kvelden mandag 14. mars gikk hun over til den andre siden, med alle sine kjære rundt seg. Gerd Kjeldsen sovnet inn i troen på Jesus sin frelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I takknemlighet lyser vi fred over Gerd Kjeldsens fargerike og gode minne.