BIDRAR: Anders G. Johansen, ungdomsleder i Betania i Kristiansand.

Lager andakt som inkluderer quiz

– Den visdommen kan bli et anker for de unge, mener ungdomsleder.

Vi spør: Anders G. Johansen, ungdomsleder i Betania i Kristiansand.

Hva?

– I menigheten Betania i Kristiansand er vi velsignet med medlemmer i alle aldere og det finnes tilbud for alle sammen, både store og små. Når vi jobber med junior og ungdomsmedlemmene har vi selvsagt det største fokuset på Gud. Menigheten er i bønn for oss og støtter oss i alt vi gjør.

Hvordan?

– Vi møtes annenhver fredag der vi har en liten andakt. Ut ifra andakten lager vi en liten quiz slik at ungdommene deltar aktivt i temaet vi har valgt. Etter dette snakker vi om temaet der ungdommene kan dele av sine erfaringer eller stille spørsmål. Våre samlinger er av en aktiv karakter der alle får delta og læringen blir gøy og meningsfull. Betania i Kristiansand har store og fine lokaler der vi har plass til å virkelig utfolde oss. Vi har et eget «klubb»-lokale med spill, bordtennis, instrumenter og mye mer. Der kan vi til og med lage innhold som vi kan sende direkte på internett, som er praktisk i den situasjonen som vi er i akkurat nå.

Hvorfor?

– Jeg mener det er utrolig viktig å fortelle den kommende generasjonen hvor viktig Gud er. Å gi dem visdom at det finnes ett anker vi kan holde oss fast ved når det enten stormer som verst eller vi trenger noen som kan høre på oss og gi oss de ordene vi trenger for å blomstre slik som Gud har velbehag i.