FRUSTRERT: – Å spre ubekreftede rykter og hets har ingen ting med å være lys og salt å gjøre, sier Filip Rygg. Foto: Dagen arkiv

Høstens valg er valget mellom mange goder

Det blir ingen krise, uavhengig hvem som vinner. Likevel er valget viktig, og det betyr flere tiltak fra vår side.

Det er valgkamp. I alle kanaler ser vi at partiene liker å lage skremmebilder. Alle har som regel noe sant i seg, men de forteller sjeldent hele sannheten og de får aldri frem alle nyanser. Det blir ikke dommedag av at Rødt går over sperregrensen, men det kan få konsekvenser for hvor lett det er å drive ulike typer virksomhet.

Les også
Hjemmekirken

Da en fra Rødt stod frem i Dagen og sa at han etablerte en kristen gruppe internt i Rødt, var det mange som lo. I kommentarfeltet ble han regelrett hånet for å løfte frem kristentroen i et slikt parti.

I Skaperkraft tenker vi motsatt. Vi heier på alle, uavhengig parti, som vil løfte frem kristen tro og tanke. Noen partier er naturligvis bedre på det enn andre, men vi tror ikke det tjener saken å skyve fra seg de som oppriktig løfter frem egen tro.

Velgere flest, om de er troende eller ei, skifter ofte parti.

I valgkampen vil vi som tidligere, gjennomføre målinger av hva folk er opptatt av og med det påvirke kandidater fra alle parti til å ta kristne verdier på alvor. Det blir også noen viktige temamøter for å løfte frem ulike saker.

Velgere flest, om de er troende eller ei, skifter ofte parti. Mange lar også vær å stemme. De neste ukene handler det for flere partier om å mobilisere velgere som enten kan bytte parti, eller som står mellom valglokalet og sofaen.

Les også
Kristen-Norge stoler ikke på kristen-pressen

Flere av sentrumspartiene strever med sperregrensen i år. Det er forunderlig å tenke over at bare ved å løfte valgdeltakelsen blant troende, så ville sperregrensen vært forblilagt med minst ett prosentpoeng.

Mitt håp er at flere enn før går og stemmer, og at vi heier frem verdiene som betyr mest. Det er et valg mellom mange goder, hvor det absolutt finnes viktige nyanser som vi bør lete oss frem til.