TROND PALMGREN ERIKSEN: Daglig leder i Evangeliesenteret. Foto: Matunda Bigirimana

Halvparten av narkomane fullfører vår nedtrappingsplan

Dette er Evangeliesenterets erfaringer etter ti år med LAR-nedtrapping.

I år har Evangeliesenteret et jubileum for tilbudet av LAR-nedtrapping. Det har økt med bruk av medikamentell behandling av rusavhengige de siste 15 årene.

Evangeliesenteret erfarte etter hvert behovet for tilbud for nedtrapping av LAR-pasienter.

1. oktober var det ti år siden Evangeliesenteret på Brubakken i Drangedal startet opp med dette tilbudet. Det ble etablert en referansegruppe og en styringsgruppe ved oppstarten. Dette var et nytt område i rusfeltet for oss, og derfor fikk vi god faglig veiledning av tilsynslege Jan Olaf Olafsen og overlege Terje Torgersen.

Gode resultater

Resultatene har ikke uteblitt, for over 50 prosent har fullført nedtrapping og blitt videreført til andre tilbud i Evangeliesenteret, og noen er tilbakeført hjemkommunen eller andre tilbud.

Les også
Å tjene i Guds rike

Vi var veldig spent på hvordan dette tilbudet kom til å fungere i begynnelsen, men vi tror nøkkelen til at så mange lykkes med nedtrapping, er at oppholdet går over lengre tid. Evangeliesenteret følger de nasjonale retningslinjer for nedtrapping av LAR-medisiner. Brubakken er godt egnet til formålet, fordi det er et mindre sted med en hjemlig atmosfære.

Evangeliesenteret var tidlig ute med et slikt tilbud og har fått god erfaring rundt hvordan nedtrapping av LAR-medikamenter kan gjennomføres.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nøkkelen til at så mange lykkes med nedtrapping, er at oppholdet går over lengre tid.

Nye programmer på Kanal 10

ES-Media produserer i disse dager program som skal sendes på Kanal 10 i vinter. Flere som har fått et nytt liv etter opphold i Evangeliesenteret, skal stå fram med sin historie. Dette blir program som i sin form blir annerledes enn andre produksjoner Evangeliesenteret har gjort. Vi kommer om kort tid ut med markedsføring av denne nye serien.

Det er bare å glede seg!

Ludvig på TBN Nordic

ES-Media har sendt en serie i høst med prekener av Ludvig Karlsen på Kanal 10 og disse legges nå snart tilgjengelig også på TBN Nordic. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på programmene. Nye mennesker har fått høre og se Evangeliesenterets grunnlegger Ludvig Karlsen forkynne, og for mange andre er det gode minner som dukker opp igjen.