Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Homobevegelsen driver ulovlig flaggpress

tirsdag 29. august 2017

Samfunn

Slike flagg bør fjernes fra kristne kirkebygg.

I forbindelse med homo­parader på Sørlandet sender homogruppen Fri homoflagg til kommunene på Sørlandet. De vil at homoflagget skal heises i forbindelse med homodagene.

LES: KrF-ordførerne i Agder vil ikke heise regnbueflagg

Jeg må spørre om det er gjort noe nasjonalt vedtak om at homoflagget skal brukes på kommunale flaggstenger?

I tilfelle slikt vedtak ikke er gjort, må en spørre om homolobbyen her driver ulovlig virksomhet når de nærmest presser ordførere og andre til å flagge med et privat flagg på den stanga der det korsmerkede nasjonale flagget hører hjemme.

Det blir ikke mindre alvorlig når vi tenker på hva bevegelsen representerer av unaturlig, vemmelig utagering i det offentlige rom, imot både skaperordningen og vår kristne arv, som er bekreftet i Grunnloven.

Hvis nå norske lokale myndigheter presser sine lokale ledere til å heise homoflagget, må det stilles spørsmål om ikke «hvem som helst» må kunne få lov til å henge opp sitt spesielle flagg på den kommunale flaggstanga.

LES OGSÅ: Vil ikke gi råd til egne ordførere om homoflagg

La oss tenke oss at Den norske kirke eller en luthersk organisasjon dette året, 500 år etter Luthers teser om kirkelig misbruk, ville gjøre krav på å få henge opp et Luther-flagg eller et flagg som vedkommende organisasjon har fått laget.

Prinsipielt kunne også islam, andre ikke-kristne religioner, Human-Etisk Forbund, og hvem det enn skulle være, kreve å få bruke den kommunale flaggstanga til sine markeringer.

Hvordan vil kommunene forsvare at de nå velvillig heiser homoflagget, om de da skulle si nei til andre som eventuelt ville spørre om å få opp sitt flagg?

Det er jo ganske oppsiktsvekkende at et trolig ulovlig brukt homoflagg, som blir borte, blir gjort til en politisak på Sørlandet. Hva skjer i landet vårt?

Selvsagt burde alle kommuner på prinsipielt grunnlag si nei til homoflagget. For det foreligger så vidt jeg vet ikke noe nasjonalt vedtak om homoflagg i norske kommuner.

DEBATT: Regnbueflagget er ikke nøytralt

Det samme må sies om alle kirkebygg innen Den norske kirke; selvsagt skal ikke homoflagget henges opp i et bygg som er innvidd til kristen tjeneste.

Slike flagg bør fjernes fra kristne kirkebygg. For homo­bevgelsen bryter radikalt både med kristen­ etikk og med skapelsesetikken. Bruk vårt norske flagg, men ikke homoflagget. Jeg utfordrer ­gjerne jurister i denne sak.