IS skal ha sluppet fri 270 sivile

Terrorgruppen IS har sluppet fri 270 av 400 sivile som ble tatt til fange i byen Deir al-Zor øst i Syria, melder eksilgruppen SOHR.

De fleste gislene var kvinner og barn, og de ble bortført lørdag da IS angrep i flere regimekontrollerte deler av byen, som er hovedstad i provinsen med samme navn.

De 270 ble ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sluppet fri etter at IS-krigerne hadde avhørt dem om mulige bånd til regimet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De kommer ikke til å reise tilbake til byen Deir al-Zor, mens spres utover blant lokale stammer i provinsen, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Fortsatt er 130 sivile fra byen holdt fanget, de fleste av dem tenåringer og unge menn, ifølge SOHR. IS skal dessuten ha tatt ytterligere 50 menn til fange tirsdag under razziaer mot hus i områder de har fått kontroll over i løpet av kampene i byen.

– De som de mener har bånd til regimet, blir straffet, og de som ikke har det, må ta religionskurs basert på gruppas tolkning av islam, sier Abdulrahman.

IS-styrte landsbyer i provinsen Deir al-Zor knytter ekstremistgruppas viktigste bastion Raqqa til IS-kontrollert territorium i nabolandet Irak.

FN advarte lørdag om at situasjonen i byen er prekær. Opp mot 200.000 mennesker er rammet av sult i byen og omkringliggende områder. Deler av byen har vært beleiret av IS siden mars i fjor, og etter den siste offensiven kontrollerer ekstremistene ifølge SOHR 60 prosent av byen.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Tre menn dømt for terrortilknytning
Les også
Norge sier nei til norske kampfly mot IS
Les også
Nederlandsk mann pågrepet for å ha drept IS-krigereEngasjér deg!
Les også
Etikk, politikk og flyktninger
Les også
Vanlig å trakassere kvinner i Midtøsten