Abid Raja viser til pave Frans
...
Abid Raja viser til pave Frans' sterke engasjement for sosial rettferdighet og for en jevnere fordeling av jordas ressurser. Her er paven fotografert i Vatikanet tidligere i uka. Alessandro Bianchi / Reuters / NTB scanpix Foto: Reuters / Alessandro Bianchi / NTB scanpix
Abid Raja nominerer paven til fredsprisen
Del
Venstres stortingsrepresentant Abid Raja mener pave Frans vil være en god kandidat til å vinne årets Nobels fredspris.

Raja viser til pavens sterke engasjement for sosial rettferdighet og for en jevnere fordeling av jordas ressurser. Han har også tydelig forsvart retten til religionsfrihet , som særlig er truet i Midtøsten , påpeker Venstre-politikeren.

– Han har en stor rolle i verden. Så vidt meg bekjent har ingen pave fått pris før. Det er en stor ære for en muslim å få nominere en pave, sier Raja til NTB.

Venstre -politikeren arrangerte en konferanse om religionsfrihet i november i fjor.

Pave Frans ble den katolske kirkes overhode i mars 2013 og har siden gjort seg bemerket med mange friske uttalelser. Han har blant annet kritisert den katolske kirkens maktstruktur og tatt til orde for å gjøre kirken mer tilgjengelig for folk.

venstre,paven,midtøsten,religionsfrihet,fredsprisen,abid raja,nobel-fredspris-raja-paven,innenriks,nyheter,Krig og konflikter,kristendom,norge,Riksnyheter