Statsminister Erna Solberg møter fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Malala: – Inspirerende å møte en kvinnelig statsleder

Fredsprisvinnerne Malala Yousafzai (17) og Kailash Satyarthi (60) møtte torsdag statsminister Erna Solberg (H). Yousafzai synes det var inspirerende å møte en kvinnelig statsleder.

Tradisjonen tro møtte de to fredsprisvinnerne landets statsminister til en samtale dagen etter prisutdelingen. Pressekonferansen etter møtet ble litt forsinket ettersom de brukte mer tid enn planlagt.

17 år gamle Malala Yousafzai sa at det for henne var en stor inspirasjon å stå ved siden av en kvinnelig statsminister.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er takknemlig og svært glad for å stå her ved siden av en kvinnelig statsminister. Det er et godt eksempel på at kvinner kan nå langt også i politikken. Det føles veldig inspirerende, sa hun.

– Ikke redd

På spørsmål om episoden under fredsprisutdelingen hvor en mexicansk aksjonist kom seg opp på podiet med et flagg, svarte hun at hun hadde forståelse og sympati for de mexicanske studentene, og at hun ikke følte seg truet av mannen.

– Jeg ble litt bekymret da det skjedde, men jeg synes ikke det var noe å bli redd for, sa Malala Yousafzai.

Statsminister Erna Solberg understreket at Norge vil fortsette å støtte arbeidet for barns rett til utdanning og for å avskaffe barnearbeid.

– Kan ikke vente

Fredsprisvinner Kailash Satyarthi uttrykte et håp om at regjeringen Solberg vil lede an i arbeidet for barns rettigheter.

– Vi kan ikke vente en eneste dag, vi kan ikke kaste bort en neste dag. Barna trenger oss nå, så lenge det finnes ett eneste barn i slavearbeid kan vi ikke si at det er frihet i verden, sa han.

Les også
Malala Yousafzai: Talibans unge utfordrer
Les også
Satyarthi: – De er våre barn
Les også
Jubler for MalalaFredsprisen
Les også
Yousafzai: – Jeg er stemmen til 66 millioner jenter
Les også
Malala: – Glad for å være i Norge igjen