Eksilgruppa Syrias observatorium for menneskerettigheter (SOHR) hevder Den islamske staten (IS) har likvidert nærmere 2.000 mennesker i Syria siden juni. Bildet viser en syrisk flyktningleir i Nord-Irak. Foto: IHH Humanitarian Relief Foundation/CC/Flickr

SOHR: IS har drept nærmere 2.000 i Syria siden juni

Beirut (NTB-AFP) Den islamske staten (IS) har likvidert nærmere 2.000 mennesker i Syria siden juni, hevder eksilgruppa Syrias observatorium for menneskerettigheter (SOHR). Mange er steinet til døde.

– Vi har dokumentert drapene på 1.878 mennesker i Syria i perioden 28. juni-27. desember, melder SOHR i en kunngjøring søndag. Gruppen tror at tallene på drepte kan være langt høyere, fordi man ikke har oversikten over skjebnen til de mange som er savnet.

– Over 300 døde av sult i Syria i år

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ofrene er enten skutt i hodet, halshugget eller steinet til døde. Drapene har skjedd i provinsene Aleppo, Deir Ezzor, Hama, Homs, Hasakeh og Raqqa.

SOHR, som har hovedkontoret sitt i Storbritannia, henter informasjon fra et nettverk av aktivister og kilder i helsevesenet på bakken i Syria.

1.175 av ofrene skal være sivile, deriblant fire barn og åtte kvinner.

Hardest rammet er medlemmer av Shaitat-stammen, som reiste seg mot IS i den østlige provinsen Deir Ezzor i sommer. 930 personer fra denne stammen er drept.

IS har også likvidert 502 soldater og milits som er tro mot regimet. Dessuten har IS drept 120 av sine egne, flertallet fordi de ønsket å flykte.

Les også
Syriske flyktninger lider i bitende kald vinter
Les også
45 sivile drept i syriske flyangrep mot IS
Les også
Syria hinter om nye fredssamtaler
Les også
– Over 300 døde av sult i Syria i år
Les også
Syria anklager Israel for luftangrep