Helikoptre og jagerfly slapp tønnebomber på boligområder og industrisoner i byene al Bab og Qabaseen, nordøst for Aleppo, torsdag og natt til fredag. Bildet viser skadene etter et flyangrep i Aleppo i februar i år. Også her ble det brukt tønnebomber. Illustrasjonsfoto: FreedomHouse/CC/Flickr

45 sivile drept i syriske flyangrep mot IS

Minst 45 sivile ble drept og 175 såret da syriske fly angrep en by i Nord-Syria som er under IS' kontroll.

Helikoptre og jagerfly slapp tønnebomber på boligområder og industrisoner i byene al Bab og Qabaseen, nordøst for Aleppo, torsdag og natt til fredag, ifølge lokale vitner og eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Et lokalt vitne i Qabaseen, Yousef Al-Saadi, sa at det ikke var noen væpnede grupper i området da markedet ble angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Syriske medier meldte ingenting om angrepet på al Bab, en by på 100.000 innbyggere som har vært mål for en rekke angrep siden offensiven mot IS ble trappet opp.

Ifølge SOHR har syriske regjeringsstyrker trappet opp flyangrepene i de opprørskontrollerte områdene de siste tre dagene.

SOHR sier at minst 110 sivile er drept i over 470 flyangrep i de siste 72 timene, både i Nord-Syria og i forsteder til Damaskus.

Les også
Frykter IS kan ekspandere i Midtøsten
Les også
Jordan bekrefter nasjonaliteten til savnet pilot
Les også
Coca-Cola bygger fabrikk på Gazastripen
Les også
IS-utnevnt guvernør i Mosul drept i flyangrep
Les også
– Palestinerne er flyktningene ingen vil ha