Palestinas president Mahmoud A
...
Palestinas president Mahmoud Abbas (til høyre) fotografert sammen med Isaac Herzog, lederen for det israelske opposisjonspartiet Sionistunionen, i Ramallah tirsdag. Foto: Mohamad Torokman / Reuters / NTB scanpix
Ramallah kritiserer Hamas for Israel-samtaler
Del
Den palestinske selvstyremyndigheten anklager Hamas for å føre hemmelige samtaler med Israel som vil ende i en permanent splittelse mellom Vestbredden og Gazastripen.

Arabiske medier og tyrkiske tjenestemenn har den siste uken blåst liv i ryktene om at Israel og den palestinske islamistbevegelsen som styrer Gazastripen , er i samtaler.

Målet med samtalene som angivelig pågår, skal være å inngå en langvarig våpenhvile mot at Israel fjerner sjøgrensen mot det palestinske området. Israel avviser påstanden blankt og sier israelske myndigheter verken har møtt Hamas-representanter direkte eller indirekte.

Regjeringen i Ramallah på Vestbredden er imidlertid ikke overbevist og insisterer på at det pågår samtaler som kan skade palestinsk samhold.

– Det har pågått forhandlinger som er nær ved å munne ut i en avtale om en våpenhvile som skal vare imellom åtte og ti år, sier Palestinernes utenriksminister Riad al-Malki til France 24 tirsdag.

LES: Bønn demoniserer Israels motiver

President Mahmoud Abbas' parti Fatah – Hamas' rival – hevder Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair mekler i samtalene.

– Hamas-Blair-avtalen baner veien for splittelse og isolasjon av Gazastripen, sier Fatah-talsmann Ahmed Assaf, som mener en slik løsning vil forhindre opprettelsen av en palestinsk stat basert på 1967-grensene.

mø-hamas-pa-kritikk,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,Israel - Palestina