Lastebilen der flere enn 70 migranter ble funnet døde, fotografert langs motorveien i nærheten av Parndorf i Østerrike torsdag. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix

Over 70 døde migranter i lastebilen

Det var over 70 døde migranter i lastebilen som ble funnet i Østerrike i går, opplyser myndighetene i landet.

Kilder opplyser til avisen Kronen at det dreier seg om 71 voksne kvinner og menn. Det var ingen barn i lastebilen, ifølge avisen.

Torsdag anslo politiet at det var mellom 20 og 50 lik i lastebilen, som ble funnet langs en motorvei i nærheten av grensen til Ungarn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Likene var så ille tilredt at politiet på stedet verken kunne slå fast migrantenes kjønn, alder eller hvor mange som var i lasterommet.

Kan ha forlatt landet

Politiet antar at lastebilen har stått parkert langs motorveien siden den krysset den ungarske grensa onsdag kveld. Ifølge etterforskerne er det grunn til å tro at migrantene var døde allerede da bilen krysset grensen, og at sjåføren har forlatt landet.

Likene skal fraktes til rettsmedisinsk institutt i Wien for obduksjon.

Det er varslet en pressekonferanse om saken fredag formiddag.

Mange migranter

I delstaten Burgenland, som ligger helt øst i Østerrike, sliter myndighetene med å håndtere et stort antall flyktninger og migranter som krysser grensa fra Ungarn. Flere hundre migranter er pågrepet de siste dagene, og ekstra politifolk skal settes ut for å vokte grenseområdet.

På motorveistrekningen der den ungarskregistrerte lastebilen ble funnet parkert i veikanten torsdag, passerer daglig rundt 3.000 lastebiler, skriver APA.

Flyktningkrisen i Ungarn

* Antallet ulovlige grensekrysninger økte fra 9.689 mellom januar og juli i fjor til 116.626 i samme periode i år. I 89 prosent av tilfellene tar migrantene seg til Ungarn gjennom Serbia.

* Av migrantene som har tatt seg ulovlig over grensa i løpet av årets sju første måneder, er 33.000 fra Syria, 32.394 fra Afghanistan og 27.258 fra Kosovo. Deretter følger 8.054 fra Pakistan, 4.643 fra Irak og 1.882 fra Bangladesh.

* Sammenlignet med i fjor har andelen syrere og afghanere som tar seg ulovlig inn i Ungarn, økt med 28 prosent. Andelen migranter fra Kosovo har økt med 23 prosent.

* Antallet asylsøkere i Ungarn har økt fra 5.435 første halvår 2014 til 66.788 første halvår i år. Årets tall viser at de fleste er fra Kosovo (36 prosent), fulgt av afghanere (27 prosent) og syrere (16 prosent).

(Kilde: IOM, UNHCR og ungarsk politi)

NTB

Les også
Lastebilsjåfør kan ha stukket av da migrantene døde
Les også
FN når ikke fram med nødhjelp til 420.000 syrere
Les også
PST koblet inn etter funn hos nye asylsøkere
Les også
30 asylsøkere over grensen til Østfold
Les også
Asylsøkere får mat og blir ønsket velkommen i Oslo