Snart blir det ikke bare hvite
...
Snart blir det ikke bare hvite og gule ansikter i Apples emoji-utvalg. Foto: Jan Haas / NTB scanpix
Nå blir smilefjesene flerkulturelle
Del
Smilefjesene på Apples telefoner og nettbrett blir snart flerkulturelle med seks ulike hudfarger.

Man kan allerede sende en rekke såkalte emojier – symboler som uttrykker ulike følelser – fra Apples og andre produsenters mobiltelefoner og nettbrett. Men i dag har symbolene lys hudfarge, bortsett fra de mer tradisjonelle, gule smilefjesene.

Neste oppdatering av operativsystemet iOS, som brukes på Apples iPhone og iPad, vil inneholde 300 nye emojier med seks ulike hudfarger, melder flere amerikanske medier.

«Emoji» sto for øvrig på listen over de ti beste nyordene i norsk språk i fjor. Ordet kommer fra Japan, der de små symbolene først ble tatt i bruk.

Å endre på smilefjesene er ingen enkel oppgave. Når en emoji sendes via SMS eller epost, brukes en kode fra tegnsettet Unicode. Unicode-konsortiet styrer reglene for tegnsettet, slik at alle tegn fra bokstaver til smilefjes vises likt på ulike systemer.

– Apple er opptatt av og støtter mangfold. Vi jobber tett sammen med Unicode-konsortiet for å sørge for at tegnsettet bedre kan gjenspeile mangfoldet i samfunnet, sier en Apple-talsmann til CNN.

Les også: Hun gir sminkedukkene et naturlig utseende

nettbrett,mobil,hudfarge,apple,smilefjes,apple-smiley-flerkulturell,utenriks,nyheter,Sosiale forhold,IT og telekom,global,nord-amerika,usa