En kvinne viser en kupong til en hjelpearbeider for å få utdelt nødhjelp i Yarmouk-leiren 11. mars. Foto: Reuters / NTB scanpix

Kamper i Yarmouk-leiren ved Damaskus

Det raser fortsatt kamper mellom IS-opprørere og andre opprørere i den palestinske flyktningleiren Yarmouk like ved Damaskus, opplyser en eksilgruppe.

Den islamske staten (IS) tok onsdag kontroll over mesteparten av leiren, som i cirka to år har vært beleiret av syriske regjeringsstyrker.

Det er første gang IS har rykket inn i en bydel rett ved den syriske hovedstaden, i et område som i lang tid har vært kontrollert av andre opprørsgrupper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

IS-opprørerne er blitt hindret i å ta kontroll over hele leiren som følge av gatekamper med rivaliserende islamistiske opprørere, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

FN har uttrykt stor bekymring for de 18.000 sivile palestinerne og syrerne som fortsatt befinner seg i Yarmouk, et område som hadde over 150.000 innbyggere før krigen.

Fredag opplyste SOHR også at IS har likvidert 69 personer, deriblant mindreårige og kvinner, de fem siste dagene. De fleste drapene skjedde i provinsen Hama, der IS har inntatt nye områder de siste dagene.

Flere ble drept fordi de var mistenkt for å arbeide for den syriske regjeringen, ifølge eksilgruppen, som har et nettverk av lokale kilder inne i Syria.

Les også
Al-Shabaab har tatt gisler på høyskole i Kenya
Les også
Eventyrlig vekst i handelen med KinaIsrael – Kina
Les også
Palestina er blitt medlem av straffedomstolen i Haag
Les også
Israel vil frigi palestinske skatteinntekter
Les også
Iraks statsminister erklærer seier over IS i Tikrit
Les også
– Iran-samtaler i sluttfasen