Illustrasjonsbilde fra Hebron.
...
Illustrasjonsbilde fra Hebron. Foto: AP/Bernat Armangue
UNESCO erklærer Hebron som et verdensarvsted
Del
Byen Hebron på Vestbredden er ført opp på UNESCOs liste over verdensarvsteder. 

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) vedtok å innlemme Hebron på Verdensarvlisten med 12 mot tre stemmer.

Den israelske ambassadøren forlot sesjonen som ble holdt i Krakow i Polen.

Hebron er en av verdens eldste byer og stammer fra den katolske perioden 3000 år f.kr, påpekte UNESCO i sitt vedtak. Hebron er den største byen på Vestbredden og ligger 35 km sør for Jerusalem.

Les også:

– Skammelig

Israel reagerer sterkt på beslutningen og beskriver den som «skammelig».

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu , kaller UNESCOs beslutning for vanvittig. Israelske tjenestemenn reagerer på at organisasjonen kaller gamlebyen i Hebron for en «palestinsk kulturarv».

Det israelske utenriksdepartementets talsperson, Emmanuel Nahshon , fordømte umiddelbart beslutningen på Twitter, hvor han skriver at UNESCO benekter den jødiske historien i byen. Han skriver at det jødiske folks historie startet i Hebron. Israels ambassadør i FN, Danny Danon , tvitrer: «UNESCOs forsøk på å bryte båndene mellom Israel og Hebron er skammelig og støtende».

Det palestinske utenriksdepartement kaller derimot vedtaket for en suksess for det palestinske diplomati.

Mer enn 1.000 steder er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. Listen inneholder både kultur- og naturarv som har verdi for hele verden. For å bli tatt med på listen må et sted oppfylle minst ett av ti utvalgte kriterier .

Les også:

mø-hebron-verdensarv,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,arkeologi,midtøsten,Israel - Palestina,hebron,israel,verdensarv,kulturarv,unesco,benjamin netanyahu,emmanuel nahshon,danny danon