STØTTE: Jesper Mathisen hilser
...
STØTTE: Jesper Mathisen hilser på noen supportere. Start fikk støtte fra mange tilskuere i sammenheng med sin dugnadskamp på onsdag. 
 Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix
Lukrativ
 dødball-
sponsing
Del
I årets dugnadskamp har fotball-
klubben Start skaffet seg en litt uvanlig sponsor. Andås begravelsesbyrå synes fotball er en god måte å glede seg over livet på mens man ennå har det.

– Andås begravelsesbyrå er kjent for å være litt trauste. Nå har de motbevist det til det fulle, sier Start-spiller Jesper Mathisen.

LES: Spiller på lag med bymisjonen

Han er ute av A-laget med en kneskade og tok på seg sponsoransvaret i årets dugnadskamp.

– Jeg synes begravelsesbyrået fortjener skryt. De gjør en fantastisk jobb for dem som har det vanskelig, og jeg synes det er bra at det går an å spøke litt med døden.

Start fikk inn ca. 800.000 kroner på dugnadskampen, og det var ikke mangel på dødballer, forteller Mathisen.

– Det var en haug med dødballer, det var helt ekstremt. Jeg synes det var veldig gøy.

Redd for å støte

Dugnadskampen ble sponset av en rekke ulike bedrifter i Kristiansand, men begravelsesbyrået har helt klart fått mest oppmerksomhet. Daglig leder i Andås begravelsesbyrå, Svein Arild Andås, sier de først var usikre på om de skulle takke ja til tilbudet som dødballsponsor, men er takknemlig for det nå.

– Jeg var først redd for at det ville virke støtende på folk, siden vi er i en så seriøs bransje. Men responsen har vært veldig positiv. Jeg synes det er bra at vi også kan bidra med noe til fotballen, og samtidig vise at vi er helt alminnelige mennesker, selv om vi har en litt uvanlig jobb.

LES OGSÅ: Fotballmanager ber hver dag

Andås tror hendelsen kan være med og ufarliggjøre begravelsesbyrå litt mer.

– Livet må man kunne glede seg over, samtidig er det en realitet at man aldri vet hvor lenge man lever. Vi er der hvis noen trenger oss. Vi møter mye død og sorg i jobbhverdagen, men vi kan ikke bare ha fokus på det. Jeg tror det er viktig å ha det litt gøy.

Godt mottatt av laget

Jesper Mathisen forteller at dødballsponsorene ble vel mottatt av A-laget.

– Laget synes det var veldig morsomt. Andås begravelsesbyrå beviser at man kan ta døden på alvor, men også spøke med den. Det er jo en hverdagslig ting.

Mathisen deltok nylig i sine to besteforeldres begravelse og synes det er flott at Andås begravelsesbyrå tør å tenke litt nytt.

– Selv om begravelser er veldig trist, synes jeg også det er en fin ting. Begravelsesbyrå har en tøff jobb, det er ingen av kundene som kommer igjen. Det er viktig at de som jobber med dette får litt ros for jobben de gjør. Jeg håper på litt mer fargerike begravelser i framtiden.

Mathisen beskriver Start som en av de viktigste tingene i sitt liv, mens begravelsesbyråets daglige leder må innrømmer at han ikke er den største fotballentusiasten.

– Jeg tror Start betyr mye for en vanlig kristiansander, men jeg er ikke den som går på alle kampene.

Andås er likevel oppdatert på kampresultater ettersom flere ansatte er engasjerte Start-tilhengere.

– Jeg hørte at dugnadskampen var en stor fest, og vi er glade for å ha vært med på å bidra. Det er ingen andre begravelsesbyrå som har gjort dette før, det er stas å være de første.

Dugnadskampen endte med resultatet 7-4 til A-laget. Jesper Mathisen er godt fornøyd med både resultatet og pengestøtten fra lokalmiljøet i Kristiansand. Han tror Andås begravelsesbyrås innsats for Start vil hjelpe byrået i framtiden.

– Alle skal jo dø en gang, så nå vet de i hvert fall hvor de skal gå.

jesper mathisen,kristiansand,andås begravelsesbyrå,dugnad,Start,fotball,nyheter