Psykologiprofessor Frode Thuen i samtale med en Ikea-ansatt.

Ikea-hylle med samlivsgaranti

Etter at en amerikansk psykologiprofessor kom med utspillet om at hyllesystemet Liatorp er en «skilsmisseskaper», gir Ikea Furuset en times samlivsterapi med på kjøpet.

Det var den kvinnelige professoren Ramani Durvasulas som i et intervju med den amerikanske avisen Wall Street Journal kom med karakteristikken av hyllesystemet, skriver Ikea i en pressemelding.

LES: Knutejakt med kristenrussen på Ikea

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Durvasulas mener at hyllesystemet er komplisert å skru sammen, og at dette i tillegg til selve Ikea-turen, kan være en utfordring for parforholdet.

– Jeg gir ofte par i oppgave å skru sammen et stort Ikea-møbel sammen, og så ber jeg dem fortelle hvordan det gikk, sier Durvasulas til avisen.

Tar grep

Nå har Ikea Furuset i Oslo valgt å ta grep. Folk som kjøper hyllesystemet vil heretter få en times samlivsterapi med psykologiprofessor Frode Thuen med på kjøpet.

– Jeg må innrømme at jeg i dette tilfellet også har egne erfaringer med handleturer på Ikea, sier Frode Thuen i pressemeldingen.

– Å skru sammen Ikea-møbler kan sette parforhold på prøve, men et godt forhold tåler det, fortsetter han.

Se Thuens Ikea-råd i faktaboksen til høyre.

Frode Thuens Ikea-råd

* Avklar forventningene til hva dere har tenkt å se etter eller kjøpe før dere drar på Ikea, og bli enige om hvor mye tid og penger dere skal bruke.

* Hold dere til det dere har avtalt, med mindre begge parter er enige om å endre avtalen. Unngå å strekke strikken for langt.

* Sett av tilstrekkelig med tid når dere skal skru sammen og montere møblene, og bli enig om arbeidsdelingen på forhånd.

* Inviter gjerne med en venn eller to som kan hjelpe til med å skru sammen og montere, og gjør det til en hyggelig dugnad.

* Prøv å fokusere på det dere faktisk skaper sammen, heller enn på eventuelle frustrasjoner og irritasjoner. Et negativt fokus blir uansett bare en tilleggsbelastning som det ikke kommer noe bra ut av.

Les også
Barnehuske fra IKEA kan føre til alvorlig skade
Les også
IKEA donerer 41 millioner kroner til ebola-saken
Les også
20.000 spanjoler søker jobb på Ikea
Les også
IKEA-sengehimler kan være livsfarlige
Les også
På knutejakt med kristenrussenRusseknuter