20.000 spanjoler søker jobb på Ikea

Så mange som 20.000 per­soner har søkt jobb ved et nytt Ikea-vare­hus i Spa­nia. På­gan­gen har vært så stor at nett­ser­ve­ren har kra­sjet, iføl­ge den svens­ke mø­bel­gi­gan­ten.

Vare­hu­set skal etter pla­nen åpne i Al­fa­far i Va­len­cia i be­gyn­nel­sen av neste år. 400 stil­lin­ger er lyst ut i en re­gion der over 28 pro­sent av ar­beids­stok­ken er ar­beids­løs.

- Vi har mot­tatt så mange jobb­søk­na­der at ser­ve­ren vår har brutt sam­men, heter det i en mel­ding på Ikeas Face­bo­ok-side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pro­ses­sen med å be­hand­le søk­na­de­ne er inn­til vi­de­re stan­set mens sel­ska­pet leter etter en bedre tek­no­lo­gisk løs­ning.

Siden søk­nads­skje­ma­et ble lagt ut man­dag, har 20.000 meldt sin in­ter­es­se. Det er fire gan­ger så mange søk­na­der som når Ikea har etab­lert vare­hus i andre om­rå­der av Spa­nia.

I 2009 fikk Ikea i alt 50.000 søk­na­der i for­bin­del­se med at vare­hu­set skul­le åpne en ny fi­li­al i Jerez sør i Spa­nia. Men da var søk­na­de­ne spredt ut­over en måned. (©NTB)

Les også
Spanske Alejandro lærte norsk på 33 dagerSpråkopplæring
Les også
- Europa kan miste to generasjoner