Anne-Marie (87) kjempet mot homoflagg – hedret med pris

Anne-Marie Bergan (87) fra Kabelvåg fikk nylig Bibel- og bekjennelsesprisen. – Du er en uredd forsvarer av Guds ord, sa daglig leder i For Bibel og bekjennelse (FBB) som deler ut prisen.

Bergan er den første kvinne som mottar denne utmerkelsen. Overrekkelsen skjedde under et godt besøkt festmøte i regi avDen Indre Sjømannmisjon, om bord i Betelskipet M/S «Elieser 6», som lå til kai i Bodø.

Daglig leder iFBB,Boe Johannes Hermansen, overrakte prisen, og sa at den er en takk og anerkjennelse tilAnne-Marie Bergan for sterk og tydelig bekjennelse, i skrift og tale.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uredd

Han trakk frem hennes kamp mot homoflagg i lokale kirker i Lofoten, mot innføring av ekteskapslov for samkjønnede i samfunnet og vigselsordning for samkjønnede iDen norske kirke.

– Du er en uredd forsvarer av Guds ord, fordi du har en kjærlighet til Ordet. Du har sett at et ja tilBibelen, må innebære et nei til det som bryter med dette ordet.

– Selv om du blir stående alene, gir du ikke opp. Du har både et pågangsmot og en trofasthet som er forbilledlig, sa Hermannsen. 

Veiviser

Leder av FBBs lokallag i nord, sokneprest Jon Syver Norbye, fulgte opp med å hedre Bergan som en kristen veiviser.

– Du er et lys, som viser vei, der andre burde ha veiledet, men dessverre har sviktet.

Anne-Marie Bergan takket for prisen og de mange gode ord. Hun fortalte fra sitt lange og innholdsrike liv, med et stort engasjement i kirke og misjon, som fortsatt er sterkt til stede.

– Denne prisen er en veldig stor oppmuntring. Alt er av Guds nåde, oppsummerte prisvinneren.  

Tidligere mottakere av Bibel- og bekjennelsesprisen erØivind Benestad,Børre Knudsen,Jon Kvalbein ogThor Henrik With.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

*Følg også debatten på våre Facebook-sider.