Utenfor Politiets utlendingsen
...
Utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen får asylsøkere utdelt mat fra frivillige. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Asylsøkere får mat og blir ønsket velkommen i Oslo
Del
Utenfor Politiets utlendingsenhet i Oslo får nyankomne asylsøkere utdelt mat levert fra flere restauranter i Oslo. – Vi ønsker dem velkommen, siden det ikke er noen andre som gjør det, sier en av initiativtakerne.

Lokalene til Politiets utlendingsenhet er noe av det første mange nyankomne asylsøkere møter når de ankommer Norge.

Denne uken har flere frivillige stilt opp her for å hjelpe til.

– Vi serverer mat og drikke til flyktninger som kommer til Norge, og vi ønsker dem velkommen, siden det ikke er noen andre som gjør det, sier Mona Bentzen til NTB. Hun er en av initiativtakerne bak tiltaket.

– Når flyktninger kommer til Norge må de vente i flere dager på å bli registrert, og de må ligge på gulvet uten madrasser. De får utdelt et fleeceteppe, loff, syltetøy og kaviar. Det skal de leve på i flere dager. Det synes vi var stusslig, sier hun.

30 asylsøkere over grensen til Østfold  

Via Facebook-gruppen Refugees welcome to Norway har mange mennesker meldt seg for å hjelpe til. Flere restauranter har levert mat. Restauranteier Jan Vardøen er blant bidragsyterne.

Facebook-gruppen hadde fredag ettermiddag mer enn 3000 medlemmer,

Frivillige deler ut mat, som de har fått fra ulike restauranter, til asylsøkere utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 

mat-asylsøkere,innenriks,nyheter,politikk,Flyktninger og asylsøkere,norge,Riksnyheter,asylsøkere,tøyen,oslo,politiets utlendingsenhet,pu,jan vardøen