Politikk

I tider før eit val er det ofte mykje politikk i media, og somme nyttar sterke ord.

Gamle sitat vert henta fram og nytta for alt det er verd – og vel så det. Det er ikkje sikkert at alle tenkjer over det, men det kan gå på sanninga laus. Og då blir mykje skeivt.

Ei anna side ved denne val-tida er dei mange partia. Store og mellomstore parti har sine program og går til val på dei. Slike program famnar ofte vidt og breitt. Og det må dei gjera om dei skal styra landet. For der er mange fasettar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men så kjem me til dei små partia. Dei gror opp i fleirtal nå. Eg har sjølv vore spurt om eg ville stilla på eit par slike små partilister for år tilbake. Men eg takka nei. Ei anna sak her er at slike parti lett kan koma «på vippen». Er det greitt? Små parti har ofte ei eller nokre få kjernesaker som dei kjempar for. I valkampen nå ser me at nokre jublar høgt fordi dei kan koma på vippen og få sine saker fram. Dei skal på ein måte overstyra heile landet.

Er det demokrati? Ordet tyder folkestyre. Ei vanleg tyding er at fleirtalet får rett og makt til å leia og styra landet. Men viss ein eller to personar t.d. kan stansa eller så å seias tvinga ei sak gjennom, er det folkestyre?

Slik det politiske systemet er i dag, blir dette vanskeleg. Politikarane må vera trollmenn for å få saker igjennom. Korleis vil det gå dette året?


Bli med i debatten!

For å kunne kommentere artikler på DagensDebatt.no - og for å kunne starte nye debatter, må du må være registrert - og innlogget - på Facebook

I tillegg må du registere deg som bruker av DagensDebatt.no. Trykk på «registrer deg» øverst til høyre på denne siden.

Her finner du de enkle debattreglene våre.

-----

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: redaksjonen@dagen.no

Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

-----

Ukentlig nyhetsbrev: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

* Følg gjerne Dagen på Facebook

Les også
KrFs tro på verdier eller PDKs tro på en sannhet?Bli med i debatten!
Les også
På folkets vegne?Bli med i debatten!
Les også
Hus i strid med seg selv
Les også
Bland kristendom og politikk!
Les også
Det livssynsnøytrale samfunnet