Ingen avtale mellom Normisjon og Torsvik

Styreleder i Normisjon, Tormod Kleiven forteller at det skjer «utveksling og avklaringer mellom Torsvik og organisasjonens advokater. - Begge parter vil slippe rettssak, sier han.

- Ut­gangs­punk­tet er at det før jul ble vars­let søks­mål. Begge par­ter vil slip­pe retts­sak, men det er en pro­sess og den tar den tiden den tren­ger, sier styre­le­der i Nor­mi­sjon, Tor­mod Klei­ven, til Dagen.

Ing­var Tors­vik ble i fjor som­mer an­satt som ny ge­ne­ral­sek­re­tær i Nor­mi­sjon etter Rolf Kjøde, med til­tre­del­se på ny­året 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter avis­in­ter­vju med Tors­vik stod på trykk ble han inn­kalt til sam­ta­ler. I de­sem­ber ble det klart fra lands­sty­rets side «at for­ut­set­nin­ge­ne for til­tre­del­se i stil­lin­gen som ge­ne­ral­sek­re­tær ikke len­ger er til stede».

Den tid­li­ge­re kom­mu­nal­di­rek­tø­ren i Os kom­mu­ne meld­te da, via sin ad­vo­kat, at det måten han var blitt be­hand­let på ville føre til et retts­lig etter­spill.

Fore­lø­pig er det ikke kom­met til en av­ta­le mel­lom de to par­te­ne.

- Det er in­gen­ting unor­malt i dette. Vi har behov for tål­mo­dig­het for å kunne komme i land med en av­ta­le.

- Vik­tig å lytte

I be­gyn­nel­sen av fe­bru­ar håper styre­le­de­ren at det skal være en kon­kret stra­te­gi for hvor­dan ny ge­ne­ral­sek­re­tær skal re­krut­te­res.

- Vi job­ber kon­ti­nu­er­lig med det.

- Sat­ser dere på en mid­ler­ti­dig løs­ning frem mot ge­ne­ral­for­sam­lin­gen i 2015, eller får dere ny per­son på plass i april?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er en del av det som lig­ger i å tenke kon­kret stra­te­gi. Det skal vi be­hand­le på lands­styre­mø­tet i fe­bru­ar. Sam­ti­dig er det vik­tig for oss å lytte for at løs­nin­gen vi kom­mer med kan gi til­lit til å ar­bei­de med det vi skal holde på med i Nor­mi­sjon.

- Fort­satt i man­dat

Tor­mod Klei­ven opp­lev­de med­ar­bei­der­sam­lin­gen i Praha som «vik­tig og me­nings­full».

- Den ga en god dia­log og åpen­het i den grad det var mulig i denne saken.

- Har dere til­lit?

- Den er nok blitt ut­ford­ret gjen­nom det som har skjedd, men vi har fort­satt et man­dat og det må vi for­hol­de oss til inn­til noe annet er sagt.

Ing­var Tors­vik be­kref­ter i en e-post til Dagen at det ikke fore­lig­ger en av­ta­le. Han øns­ker ikke å gi noen be­grun­nel­se for at av­ta­len drøy­er, og vil hel­ler ikke for­tel­le hvil­ke be­tin­gel­ser han har til en av­ta­le med Nor­mi­sjon.

- Ingen kom­men­tar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DAGEN

Les også
Tid for å se fremover
Les også
Tillitsvalgte i Normisjon krever svarNormisjon