Frelsesarmeen skeptisk til tiggeforslag

Tror til­ta­ke­ne blir vans­ke­li­ge å hånd­heve.

Frel­ses­ar­me­en hil­ser re­gje­rin­gens hu­ma­ni­tæ­re hjelp til tig­ge­re vel­kom­men, men fryk­ter at de øv­ri­ge til­ta­ke­ne ikke kom­mer til å få en øns­ket ef­fekt.

Major i Frel­ses­ar­me­en, Knut Haugs­vær, som har god kjenn­skap til rom­fol­ks si­tua­sjon, er glad for at re­gje­rin­gen ikke går inn for et for­bud mot tig­ging.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men for­sla­ge­ne for å be­gren­se tig­ging, som å inn­føre melde­plikt og gi po­li­ti­et ad­gang til å fast­set­te tid og sted for penge­inn­sam­ling, er han skep­tisk til.

Haugs­vær tror til­ta­ke­ne blir vans­ke­li­ge å hånd­heve, og at kom­mu­ne­ne vil få trøb­bel med å finne ut hvor­dan de skal bruke dem. Han fryk­ter også at be­vilg­nin­ge­ne skal bli spist opp av by­rå­kra­ti.

- Det andre er at jeg ikke tror dette gir den ef­fek­ten de øns­ker. Det jeg, Frel­ses­ar­me­en og kan­skje folk øns­ker, er at disse fol­ke­ne hjel­pes, sier Haugs­vær til NTB.

I pak­ken lig­ger også 10 mil­lio­ner kro­ner til hu­ma­ni­tæ­re akuttil­tak som kom­mu­ner og hjelpe­or­ga­ni­sa­sjo­ner kan søke om.

- Kom­mu­ne­ne synes dette er vans­ke­lig, fordi det er doble sig­na­ler fra re­gje­rin­gen - det er ikke lov, men sam­ti­dig er det lov, sier Haugs­vær.

- Jeg ten­ker at dette for­sla­get nes­ten gjør det mer kom­pli­sert for kom­mu­ne­ne, fordi det ska­per en for­vent­ning i opi­nio­nen om at det nå skal skje noe. Men det gjen­står å se hva ef­fek­ten blir, sier han.

Haugs­vær peker på at Norge må vise tig­ger­ne barm­hjer­tig­het mens de er her, men at den vik­tigs­te nors­ke hjel­pen er EØS-bi­dra­ge­ne til hjelpe­pro­sjek­ter for rom­be­folk­nin­gen i Ro­ma­nia.

Les også
Faremo: Vi må tåle å se tiggere i gatene