Illustrasjonsbilde: Yayimages.com

Snakk sant!

«Legg derfor av løgnen og snakk sant til hverandre! For vi er hverandres lemmer.» Ef. 4,25.

Blaise Pascal (1623–62) var en fransk matematiker, fysiker, filosof og religiøs skribent. Det finnes en rekke flotte sitater av ham, blant annet denne tanke­vekkeren:

«Sannheten er så tilsløret i vår tid, og løgnen står seg så godt, at man ikke kan kjenne sannheten igjen, med mindre man elsker den.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette er altså sagt for over fire hundre år siden, og sannheten har tydeligvis alltid hatt dårlige vilkår. Det er bekymringsfullt med et samfunn der vi ikke kan stole på hverandre.

Formaningen fra Paulus har derfor høyeste aktualitet. Det må forventes av oss alle at vi snakker sant til hverandre. Forkynneren 5,1 gir dette rådet,

«Vær ikke for snar med munnen, og la ikke hjertet forhaste seg når du vil tale et ord for Guds ansikt. For Gud er i himmelen og du på jorden, la derfor dine ord være få!».

«Leppedøra har lett for å gli opp, og da kan de velte ut: Små hissige ord, spydigheter, tomt snakk, baktalelse, tve­tydigheter og direkte løgner», har Asbjørn Kvalbein skrevet.

Vi lever våre liv i kampen mellom det gode og onde. Og det vi uttrykker med ord sier noe om vårt indre liv og forteller hvem vi er. Om forholdet til Gud og mennesker. «Hvert unyttig ord menneskene sier, skal vi svare for på dommens dag», Matt. 12.

«Tungen gransker mat og ­spiserier, men gransker mindre alt den sier.» Sverre Therkelsen.

----

Og her kan du få mer inspirasjon!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ny retning
Les også
Berørte Jesu kappe
Les også
Guds velgjerninger
Les også
Hvis jeg fikk se Jesus som han er, hans herlighet, ville det endret min hverdag?
Les også
Sannheten om oss
Les også
Far uten svar