Frp får 9,4 prosent på ny måling

Fremskrittspartiet får en oppslutning på bare 9,4 prosent på TNS Gallups kommunebarometer utført for TV 2.

Det er en nedgang på 2 prosentpoeng fra kommunevalget i 2011. Dersom det hadde vært valgresultatet, ville det vært Frps dårligste på 24 år.

– Jeg har vært i politikken så lenge at jeg vet at målinger går opp og ned. Det er ett eneste resultat som teller, og det er valgresultatet. Det er det lenge til vi får, sier partileder Siv Jensen (Frp) til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Målingen viser at velgerne flokker seg rundt de to største partiene når de får spørsmål om hva de vil stemme ved kommunevalg. Høyre får 29,4 prosent, en oppgang på 1,4 prosentpoeng, noe som ville tilsvart partiets beste kommunevalg noensinne.

15 måneder før kommunevalget svarer 33,0 prosent at de vil stemme på Arbeiderpartiet. Det er en oppgang på 1,3 prosentpoeng fra forrige lokalvalg.

De øvrige partiene får følgende oppslutning på kommunevalgbarometeret (endring fra valgresultatet i 2011 i parentes): SV 5,3 prosent (+1,2), Senterpartiet 5,8 prosent (-0,9), Venstre 6,6 prosent (+0,3), KrF 4,7 prosent (-0,9), Miljøpartiet de Grønne 2,2 prosent og Rødt 1,5 prosent.

Les også
KrF meget fornøyd med egen posisjon
Les også
Solberg tror roseselgere tar over for tiggere
Les også
Når skolen trenger verdier
Les også
Senterpartiet frykter liberal bioteknologilov
Les også
KrF vil ha to lærere per klasse for de minste barna