Frankrike kommer til å gjøre som Sverige og 134 andre land i verden og anerkjenne staten Palestina dersom det ikke lykkes å komme fram til en forhandlingsløsning med Israel i løpet av de to kommende årene, sier utenriksminister Laurent Fabius. Foto: Reuters / NTB scanpix

Frankrike varsler anerkjennelse av Palestina

Dersom ikke Israel og palestinerne blir enige om en fredsavtale i løpet av to år, kommer Frankrike til anerkjenne staten Palestina, sier landets utenriksminister Laurent Fabius.

Frankrikes nasjonalforsamling diskuterte fredag et forslag om symbolsk anerkjennelse av Palestina, som trolig vil få flertall når det kommer opp til avstemning tirsdag.

135 land i verden har hittil anerkjent staten Palestina, sist Sverige i oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frankrike akter å følge etter, men vil først gjøre et nytt forsøk på å få gjenopptatt fredsprosessen, opplyser utenriksminister Laurent Fabius.

– Vi arbeider nå sammen med våre partnere i FN for å få Sikkerhetsrådet til å vedta en resolusjon om en gjenopptakelse og sluttføring av fredssamtalene, sier Fabius.

Frankrike tilbyr seg også å holde en internasjonal konferanse med sikte på det samme, der EU, Den arabiske liga og de fem permanente medlemslandene i Sikkerhetsrådet vil bli invitert.

Målet må være opprettelse av en palestinsk stat, noe som vil løse denne konflikten en gang for alle, mener Fabius.

– Dersom dette mislykkes, dersom det siste forsøket på å komme fram til en forhandlingsløsning ikke fører fram, vil Frankrike se seg forpliktet til straks å anerkjenne en palestinsk stat, sier Fabius.

Les også
Israel hevder å ha avdekket terrorplaner
Les også
Peres hardt ut mot kontroversiell lov
Les også
Møter ondskapen med kjærlighet
Les også
Egypt tilbyr egyptisk fredsstyrke til palestinerne
Les også
Sverige anerkjenner Palestina som stat