Israelsk politi ved synagogen der flere mennesker ble brutalt drept under morgenbønnen tirsdag 18. november. Foto: REUTERS/Ronen Zvulun/NTB Scanpix

Israel hevder å ha avdekket terrorplaner

Israel hevder å ha avslørt en Hamas-plan om å gjennomføre terroraksjoner mot flere mål i Jerusalem.

30 Hamas-medlemmer ble pågrepet i september og flere av dem hadde mottatt våpen- og sprengstoffopplæring av Hamas-instruktører i Jordan og på Gazastripen, heter det i en pressemelding fra den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Ifølge Shin Bet planla Hamas-medlemmene å angripe tilskuere på Jerusalems største fotballstadion, samt passasjerer på bybanen som forbinder Vest-Jerusalem med den østlige delen av byen og bosetningene der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Terroraksjonene ble ifølge den israelske sikkerhetstjenesten planlagt av Hamas-ledere i Tyrkia. Hamas har ikke kommentert anklagene fra Israel.

Stemningen i Jerusalem har vært spent de siste ukene, etter at israelske myndigheter lot høyrenasjonalistiske jøder få slippe opp for å be på Haram al-Sharif, islams tredje helligste sted som jødene kaller Tempelhøyden.

Elleve jøder er drept, blant dem fire rabbinere og en politimann som ble drept i et angrep mot en synagoge i Vest-Jerusalem.

Les også: Enker møter ondskapen med kjærlighet

Tolv palestinere er også drept i sammenstøtene.

Les også
Møter ondskapen med kjærlighet
Les også
Israeler knivstukket av palestiner i Jerusalem
Les også
Peres hardt ut mot kontroversiell lov
Les også
Like israelvennlig som alltid
Les også
Justisministeren: Lovlig å være frivillig i Israels forsvarNordmenn jobber frivillig for hæren i Israel i IDF