Arne Tumyr, her under en demonstrasjon foran Stortinget med organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Islamkritiker saksøker imam etter rasiststempel

Arne Tumyr, tidligere leder av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), har gått til retten og krever 75.000 kroner av en imam.

Tumyr krever oppreisning etter at imam Akmal Ali i et intervju med NRK har sagt at Tumyr «bygger hele sin virksomhet på rasisme». Torsdag møttes de to i Kristiansand tingrett, skriver Fædrelandsvennen.

– Imamen kriminaliserer undertegnede, for den som fremmer rasismen kan straffes med inntil tre års fengsel, sa Tumyr i sitt innledningsforedrag. Han stiller i retten uten advokat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tumyr mener saken dreier seg om hans rett til å kritisere islam og vil ikke bli stemplet som rasist. Derfor krever han 75.000 kroner i oppreisning for ærekrenkelse.

Alis advokat Frank I. Hind mener ifølge Fædrelandsvennen at imamen må frikjennes fordi det er rimelig å si at Akmal Ali ble provosert av SIAN og Tumyrs krasse karakteristikker av islam og muslimer.

Les også
En norsk dissident
Les også
Blomsterbedet islam
Les også
Uenige om islamsk andaktRadioandakt
Les også
Frykten for islam
Les også
Islam Net mener tiltak mot radikalisering er feilslått