Avdelingsdirektør Gunn Merete Paulsen i Stiftelsestilsynet vil vurdere å gjenåpne Betanien-saken etter at tillitsvalgte fra flere av de ansattes fagforeninger sendte et brev til styret i Betanien med krav om dets avgang. Foto: Lotteri- og stiftelsestilsynet/CC/Flickr

Vurderer å gjenåpne Betanien-saken

Stiftelsestilsynet vil vurdere å gjenåpne Betanien-saken etter at tillitsvalgte i et brev krever styrets avgang.

– Det er naturlig å be om å få se brevet for å se om det er nye opplysninger, sier avdelingsdirektør Gunn Merete Paulsen i Stiftelsestilsynet til Dagen.

Det er i kjølvannet av korrupsjonssaken rundt tidligere Betanien-direktør Are Blomhoff at det har blitt stilt spørsmål når det gjelder styrets tillit blant de ansatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eks-presten ble dømt til tre års fengsel for underslag av 15 millioner kroner. Ifølge ham selv gikk mesteparten av pengene til festing med prostituerte da han hadde ansvar for stiftelsens sykehjem i Spania - Fundación Betanien.

Paulsen opplyser på generelt grunnlag at selv om en sak er behandlet og avsluttet, kan tilsynet vurdere å gå inn på nytt hvis det kommer nye opplysninger.

– Er mistillit fra ansatte og bekymring for varslernes situasjon en type opplysning som gjør at dere kan åpne saken på nytt?

– Vi ønsker å se brevet for å se hva de baserer mistilliten på, sier Paulsen.

LES: Nå blir jobbmiddagene i Betanien 99 prosent promillefrie

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Dagen.

Hadde tillit

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stiftelsestilsynet ba i fjor hovedstyret i Metodistkirken ta stilling til om de har tillit til styret i Betanien. Det er hovedstyret i Metodistkirken som oppnevner styret.

– På hvilken bakgrunn gjorde dere det?

– Med all den støyen som var ga vi de som oppnevner en anledning til å si om de har tillit til styret, sier seniorrådgiver Terje Gjertsen i Stiftelsestilsynet. Han var saksbehandler i Betanien-tilsynet.

– Betyr det at Stiftelsestilsynet mener det er grunn til å stille spørsmål om styret har tillit?

– Vi hadde ikke konkludert, men synes det var hensiktsmessig å stille spørsmål, sier Gjertsen.

Hovedstyret i Metodistkirken vedtok enstemmig 20. september i fjor at de har tillit til det sittende styret i Stiftelsen Betanien. De sluttet seg samtidig til kritikken som BDO reiste mot styret og skriver at interne rutiner må gjennomgås med sikte på etablere bedre kontroll.

Betanien-saken

Tidligere prest og direktør i Stiftelsen Betanien, Are Blomhoff, tilstod i Drammen tingrett for noen uker siden å ha underslått 15 millioner kroner.

Underslaget foregikk da Blomhoff hadde ansvar for stiftelsens sykehjem i Spania, Fundación Betanien.

Mesteparten av pengene gikk til festing med prostituerte ifølge hovedpersonen selv.

Are Blomhoff er dømt til 3 års fengsel.

Betanien må gå til sivilt søksmål for å få tilbake millionbeløpet.

Styreleder Christian Hysing-dahl vil ikke undersøke videre for å finne ut om flere av de ansatte i stiftelsen har deltatt på sex-fester.

Flertallet av de ansatte i Betanien krever i et brev at styret må gå.

Stiftelsestilsynet vil be om å få se brevet og så vurdere om saken bør gjenåpnes.

Les også
Tilsynsfører invitert til fest av BlomhoffBetanien-saken
Les også
3 år i fengsel for Blomhoff
Les også
Betanien-ansatte krever at styret må gåBetanien-saken
Les også
Vil finne ut hvem som har deltatt på sex-festerBetanien-saken
Les også
Nå blir jobbmiddagene 99 prosent promillefrieBetanien-saken
Les også
Nok en Betanien-leder deltok på sexfester i Spania