Angela Merkel forsvarte flyktningpolitikken sin under onsdagens budsjettdebatt i det tyske parlamentet. Foto: Stefanie Loos / Reuters / NTB scanpix.

Merkel forsvarte flyktningpolitikken

Tysklands statsminister Angela Merkel mener situasjonen for flyktninger og migranter i landet er langt bedre nå enn den var for et år siden.

– Situasjonen i dag er mange ganger bedre enn den var for et år siden, men det gjenstår fortsatt mye arbeid, sa Merkel.

Samtidig rettet hun en stor takk til alle som har arbeidet for å hjelpe flyktninger i året som har gått, etter beslutningen om å ta imot hundretusenvis av flyktninger og migranter i 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Statsministerens flyktningpolitikk har imidlertid har vært gjenstand for knallhard kritikk de siste månedene, etter en serie voldshandlinger som har rystet Tyskland i sommer.

Kritikerne fikk enda mer vind i seilene sine da det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) vant fram i søndagens delstatsvalg i Mecklenburg-Vorpommern.

Selv om Merkel mandag påtok seg deler av ansvaret for valgtapet i hjemstaten mandag, valgte hun onsdag å forsvare sin egen politikk og samtidig rette kritikk mot høyrepopulistene.

– Om vi begynner å orientere oss språklig og faktisk etter de som ikke har noen løsninger, er det til slutt vi som mister orienteringen, sa Merkel, som snakket under den årlige budsjettdebatten i det tyske parlamentet. (©NTB)

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Fem punkter står mellom Tyrkia og visumfrihet til Europa
Les også
UNICEF: 28 millioner barn på flukt
Les også
Listhaug åpnet utvidelse av Trandum
Les også
7.367 har fått innvilget asyl hittil i år
Les også
Norge sender ut flere asylsøkere enn snittet i Europa