Tre israelere har tilstått å ha bortført og drept 16 år gamle Mohammed Abu Khudair 2. juli, ifølge israelske myndigheter. Foto: Reuters / NTB scanpix

Tre israelere tilstår drap på palestinsk gutt

De tre unge israelerne som er siktet for å ha bortført og drept en palestinsk tenåring, innrømmer straffskyld, bekrefter israelske myndigheter.

Det er allerede kjent at de tre tilstår å stå bak drapet. Dette kom fram via en kilde tett på etterforskningen i begynnelsen av juli, men det er først nå at israelske myndigheter bekrefter opplysningene.

De tre siktede har forklart at de søkte hevn for drapet på tre israelske studenter i det okkuperte Vestbredden forrige måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

To av de siktede er mindreårige. Den tredje israeleren, som er over kriminell lavalder, risikerer en streng straff. Trolig vil forsvarerne hans be om mildere straff, grunnet mannens psykiske helse.

Seks israelere ble arrestert av israelsk politi søndag mistenkt for medvirkning til drapet på 16 år gamle Mohammed Abu Khudair den 2. juli.

Khudair ble bortført i nærheten av sitt hjem i Shuafat i det annekterte Øst-Jerusalem den 2. juli. Bare timer senere ble hans forkullede lik funnet i et skogholt i Vest-Jerusalem. Obduksjonsrapporten skal ha vist at gutten ble brent levende.

Les også
Seks pågrepet for drap på palestinsk gutt
Les også
Palestinsk tenåring drept i Øst-Jerusalem
Les også
Hamas: – Israel kommer til å betale
Les også
Netanyahu ber folk besinne seg etter nytt tenåringsdrap