Steinkastende palestinere søker dekning i nærheten av et brennende dekk i den palestinske forstaden Shuafat ved Jerusalem onsdag. Det brøt ut voldelige sammenstøt mellom palestinske ungdommer og israelske soldater i det annekterte Øst-Jerusalem etter at liket av en palestinsk tenåring ble funnet i byen. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Hamas: – Israel kommer til å betale

Hamas holder Israel direkte ansvarlig for drapet på en palestinsk tenåring i Jerusalem. Israel vil måtte betale prisen, advarer den palestinske bevegelsen.

En palestinsk tenåring ble onsdag funnet drept i Vest-Jerusalem. Liket var onsdag ikke formelt identifisert, men det er trolig en palestiner som ble meldt savnet i det annekterte Øst-Jerusalem bare timer tidligere.

– Vi retter denne beskjeden til den sionistiske enheten og dens ledere, som vi holder direkte ansvarlig: Vårt folk vil ikke verken la denne forbrytelsen eller alle drapene og ødeleggelsene utført av deres bosettere, passere, heter det i en uttalelse fra Hamas-bevegelsen på Gazastripen onsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:Netanyahu ber folk besinne seg etter nytt tenåringsdrap

Israel anklager Hamas for å ha bortført og drept tre israelske tenåringer som bodde i en bosetting på den okkuperte Vestbredden. To dager etter at de tre ble funnet døde i nærheten av den palestinske byen Hebron, ble liket av det som trolig er en 16-årig palestiner funnet i Jerusalem.

– Dere kommer til å betale prisen for disse forbrytelsene, advarer Hamas.

Hamas avviser å stå bak trippeldrapet på Vestbredden og anklager i stedet Israels statsminister Benjamin Netanyahu for å ha beordret bosettere til å bortføre palestineren.