DEMONSTRERER: Bildet viser en demonstrasjon til støtte for kristne i Irak som er truet av jihadister, foran Cathedrale Notre-Dame i Paris. AFP PHOTO /PIERRE ANDRIEU

– Kvinner og barn ble gravlagt levende

ISIL har drept 500 mennesker fra yezidi-minoriteten og lagt dem i massegraver. Flere kvinner og barn ble gravlagt levende, ifølge irakiske myndigheter.

Det sier Iraks menneskerettighetsminister Mohammed Shia al-Sudani til nyhetsbyrået Reuters.

I tillegg har ekstremistgruppen Den islamske staten (ISIL) tatt 300 kvinner til fange, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lørdag kveld sa øyenvitner at ISIL hadde omringet 300 familier fra Iraks religiøse minoritet yezidiene i byene Koja, Hatimiya og Qaboshi. Ekstremistene truet med å drepe dem, dersom de ikke konverterte til Islam. Det er foreløpig ikke kjent om det er disse menneskene som skal ha blitt drept.

Les også: Prest: – Et barn jeg døpte ble kuttet i to av ISIL

ISIL har som erklært mål å opprette en sunnimuslimsk stat i Irak og Syria. I juni innledet gruppen en offensiv mot Nord-Irak, og har sammen med andre sunniarabiske opprørsgrupper erobret en rekke byer, deriblant storbyen Mosul.

ISIL

Ytterliggående, væpnet gruppe som har som erklært mål å opprette en sunnimuslimsk stat (kalifat) i Irak og Syria. Fronter en svært ekstrem versjon av islamisme.

Gruppen som tidligere kalte seg Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), ble etablert etter den USA-ledede invasjonen i Irak i 2003. Den kaller seg nå bare Den islamske staten (IS).

Leder er Abu Bakr al-Baghdadi, som har utnevnt seg selv til «kalif».

Var tidligere en del av terrornettverket al-Qaida, men al-Qaida har tatt avstand fra gruppen og anklager dens krigere for overdreven voldsbruk.

Har siden april gjennomført en offensiv i Deir Ezzin-provinsen nordøst i Syria

Innledet i juni en offensiv i Nord-Irak og har sammen med andre sunniarabiske opprørsgrupper erobret en rekke byer, deriblant storbyen Mosul.

Har siden april gjennomført en offensiv i Deir Ezzin-provinsen nordøst i Syria

Les også
ISIL til 300 irakiske familier: – Konverter eller dø
Les også
Obama: – Vi har ødelagt ISILs våpen og utstyr
Les også
Prest: – Et barn jeg døpte ble kuttet i to av ISILIS-styrkene