USAs president Barack Obama mener det vil ta tid å løse situasjonen i Irak. Foto: Larry Downing / Reuters / NTB scanpix

Obama: – Vi har ødelagt ISILs våpen og utstyr

Amerikanske luftangrep har ødelagt våpen og utstyr som ekstremistgruppen ISIL kunne brukt til å angripe byen Arbil med, ifølge USAs president Barack Obama.

Islamistgruppen ISIL har den siste tiden rykket stadig nærmere den kurdiske provinshovedstaden Arbil. Lørdag ble minst 20 ISIL-opprørere drept da amerikanske fly slapp bomber mot opprørere mellom Arbil og den opprørsstyrte byen Mosul.

Obama mener det vil ta tid å løse situasjonen i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Problemet i Irak blir ikke løst på noen uker. Dette kommer til å ta tid, sa presidenten da han møtte presse på plenen utenfor Det hvite hus lørdag.

Les også: Obama: – Luftangrepene fortsetter så lenge det er nødvendig

Han la til at USA ikke har satt en tidsramme for sine operasjoner i Irak, men understreket at det viktigste er at landet får på plass en samlingsregjering.

– Jeg tror dette er en oppvåkning for myndighetene, sier han.

Ifølge Obama har Storbritannia og Frankrike sagt ja til å støtte USAs humanitære innsats overfor flyktningene som sitter fanget på Sinjar-fjellet i Nord-Irak.

– Begge lands ledere har uttrykt sterk støtte til handlingene og har bestemt seg for å slutte seg til vår humanitære støtte til irakere som lider, sa Obama.

Les også
Slik kan du hjelpe flyktningene i IrakHjelper flyktninger i Irak
Les også
Obama: – Luftangrepene fortsetter så lenge det er nødvendig
Les også
Prest: – Et barn jeg døpte ble kuttet i to av ISILIS-styrkene