FLYKTET I PANIKK: Etter at ISIL-opprørere overtok Iraks største kristne by Qaraqosh og omkringliggende områder natt til torsdag, skal titusner panikkslagne innbyggere ha flyktet mot autonome kurdistan. AFP PHOTO / STR

Prest: – Et barn jeg døpte ble kuttet i to av ISIL

Den fem år gamle sønnen til en av grunnleggerne av Den anglikanske kirken i Bagdad skal ha blitt brutalt drept i et angrep på den kristne byen Qaraqosh.

I et intervju til Anglican Communion News Service (ACNS) , forteller en emosjonell Andrew White , som er sogneprest i Den anglikanske kirken i Bagdad, at han døpte gutten for flere år siden, og at barnets foreldre hadde kalt gutten «Andrew» etter ham.

– Jeg er nesten på gråten fordi jeg nettopp har hatt noen i rommet som har opplevd at deres barn ble delt i to. Jeg døpte barnet i min kirke i Bagdad. Den lille gutten kalte de opp etter meg, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Slik kan du hjelpe flyktningene i Irak

Angrep hele landsbyen

Angrepet, som ble gjennomført av Den islamske staten (ISIL), skal ha funnet sted natt til torsdag etter tilbaketrekningen av kurdiske styrker.

Selv om farten nordover skal ha gjort det tryggere for den kristne irakiske familien, har ISIL sørget for at landsbyen ble et sted for terror, sier White til ACNS.

– Qaraqosh er en kristen landsby, og ISIL visste at alle der var i deres målgruppe. De angrep hele landsbyen, de bombet det og skjøt på folk, sier White.

Den drepte guttens familie har nå flyktet til den kurdiske provinshovedstaden Irbil. Men nyhetsreporter tyder på at dette kan være den militante ekstremistgruppas neste destinasjon.

Les også: 45 kirker i Mosul er ødelagt eller okkupert

Trenger bønn og penger

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge White er den voldelige overtakelsen av Nord-Irak i ferd med å virkeliggjøre det FN nylig uttalte at ville bli en humanitær katastrofe i den beleirede nasjonen.

Han sier Anglikanere har jobbet hard for å gi mye støtte til de kristne som har flyktet fra Mosul og Ninive i nord, og til de andre minoritetsgruppene som forfølges av ISIL.

– Anglikanere er bokstavelig talt i forkant med å bringe hjelp i denne situasjonen, sier han og legger til at kirken kan levere sårt tiltrengt mat, vann, overnatting og andre nødhjelpsartikler takket være økonomiske bidrag fra støttespillere i utlandet.

– Vi trenger to ting: bønn og penger. Med disse to kan vi gjøre noe. Uten dem kan vi ikke gjøre noe som helst, sier White.

Les også: Nå må vi våkne

– Helvete er løs

Sokneprest Andrew White dro onsdag denne uken nordover og meldte fra byen Erbil i Kurdistan om panikk blant kirkeledere.

– Det er som om helvete er sluppet løs her, og ingen bryr seg, bortsett fra dere som ber og støtter oss i arbeidet. Mange har alt reist ut eller planlegger å komme seg vekk, sa White i et intervju til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

IS-styrkene

IS eller ISIL hevder de har tatt kontroll over 15 byer i det nordlige Irak og en militærbase i Syria.

Frykt for at de skal ta byen Erbil i Kurdistan.

Sokneprest Andrew White er i Erbil med nødhjelp.

Hevder IS-styrkene massakrerer religiøse i området.

Sokneprest Andrew White er i Erbil med nødhjelp.

Les også
Nå må vi våkne
Les også
Slik kan du hjelpe flyktningene i IrakHjelper flyktninger i Irak
Les også
Obama: – ISIL skal ikke få danne et kalifat
Les også
USA med nye luftangrep i Nord-Irak