UDI måtte krype til korset

I møtet med korset gjorde Utlendingsdirektoratet en helomvending. Det er jo for øvrig det korset er til for.

Korset er et meget kraftfullt symbol. Det harUtlendingsdirektoratet (UDI) fått merke de siste dagene.

Den siste halve uken har vært spesiell for oss i Dagen. Vi har sjelden eller aldri sett et tilsvarende engasjement for noen Dagen-sak som det våre artikler omUDIs kors-nekt skapte isosiale medier i helgen.

Dagens artikler om UDI, som krevde at kristne leirsteder skulle demonterekorsene sine for ikke å støte muslimske asylsøkere, ble delt titusenvis av ganger påFacebook.

Flere av artiklene var blant de mest delte av samtlige i kongeriket Norge. Også flere av sitatsakene som andre aviser skrev med utgangspunkt i våre artikler, havnet på denne topplisten.

Kors-skandalen iUDI var kort sagt den saken som vakte størst oppmerksomhet i sosiale medier her i landet denne helgen. Ingen over. Ingen ved siden.

I fire dager satte avisen Dagen dagsorden, før UDI måtte krype tilkorset.


I en pressemelding sendt ut mandag ettermiddag skriver UDI at «vi vil likevel ikke kreve at de som driver overnattingstilbud for oss fjerner religiøse symboler».

Full snuoperasjon, altså, etter at UDI så sent som søndagfastholdt sitt kors-forbud.

Vi var ikke overrasket over at saken fikk dette utfallet. Med et slikt voldsomt folkelig engasjement var det egentlig bare et tidsspørsmål før UDI måtte gjøre retrett.

KrF varslet allerede lørdag et spørsmål til justisministerAnders Anundsen (Frp) om hva han ville foreta seg overfor UDI.

Og da til og medArbeiderpartiets nestlederHadia Tajik refset UDI for deres rigide regler, var det ingen tvil lenger. Korsene måtte tilbake på plass.

Det erFrp har ansvaret for justissektoren, somUDI sorterer under. Det var selvfølgelig politisk helt umulig for dem å administrere en så upopulær ordning. En ordning det sannsynligvis ikke lenger var politisk flertall for engang.

Vi mener at dette er en gledens dag. For oss er dette et bevis på at våre kristne tros- og kulturarv fortsatt har en meget stor støtte i det norske folk.

Nordmenn vil gjerne være åpne og gjestfrie. Men hvis prisen for dennegjestfriheten er at vi må fornekte vår egen kultur og de verdiene dette landet er bygd på, er det mange av oss som blir skeptiske. Det mener vi er et sunnhetstegn.

UDIs 180-gradersvending er også et bevis på at det nytter å engasjere seg. Den eneste grunnen til at den tause majoriteten taper, er at den forblir taus. Det er faktisk mulig å gjøre en forskjell. Å la sin røst høre, er ikke forgjeves.

I møtet med korset gjorde UDI en helomvending. Det er jo for øvrig det korset er til for.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.